kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Csirkecombok egészséges panírban

Egészséges panírban, sütőben sült csirkecombok
Így is ropogós lesz

Az egészséges panírban sült csirkecomboktól olajszag sem lesz.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Ez a különleges rántott hús mindenben túltesz a gyorséttermi változaton. Ráadásul a gluténmentes diétán lévők is bátran megehetik. A fogyókúrázóknak pedig azért kedvez, mert nem tocsog az olajban. A csirkecombok egészséges panírban sütve belül puhák, kívül jó ropogósak. Mártogatóssal, friss salátával még jobb.

Csirkecombok egészséges panírban

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkecomb
  • 2 dl kukoricapehely
  • 1 dl natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 15 perc, pácolás: 2 óra, sütés: 30 perc

Elkészítés:

A combokat mosd meg, sózd, borsozd ízlés szerint. Nyomd a joghurtba a fokhagymát, és tedd bele a húst, többször forgasd meg. Fedd le, és rakd a hűtőbe egy-két órára. Akár egy egész éjszaka is a pácban hagyhatod. Közben aprítógépben daráld finomra a kukoricapelyhet. Öntsd egy tálba, és forgasd bele a combokat. A joghurt miatt a panír jól ráragad.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, rendezd el benne a húst, majd spricceld meg kevés olajjal. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 30 perc alatt szép aranybarnára. Félidőben forgasd át a húsokat, hogy mindenhol szép pirosak legyenek.
 

Finomságok ropogós bundában

Gyakran kerülnek nálatok is rántott fogások az asztalra? Készítsd el minél változatosabban. Íme, néhány fantasztikus étel étvágygerjesztőnek.

Még nincs hozzászólás

Rántott szárnyak

Ha unod már a sima rántott csirkét, muszáj kipróbálnod a fűszeres, tepsiben sütött szárnyakat.
Recept

Rántott csirke tejfölös panírban

A rántott csirke tejfölös panírban a közös ebédek csúcspontja.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.