kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Csicseriborsó-saláta

Zsírgyilkos csicseriborsó-saláta
Egészséges és finom is

A csicseriborsó-saláta segít, ha nagy harcban állsz a kilókkal, vagy jobb formába szeretnél lendülni.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A csicseriborsóból isteni salátát készíthetsz. Ha nem akarsz a főzéssel bajlódni, vásárolhatsz konzervet is, akkor pillanatok alatt összedobhatod ezt a fogást. A csicseriborsó-salátát finom előételként, húsok mellé köretként is kínálhatod, de vacsorára is bátran megeheted.

Csicseriborsó-saláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csicseriborsó
  • 2 lilahagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 gránátalma
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 dl finom borecet
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál bors
  • rukkola

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 20, főzés: 70 perc

Elkészítés:

A csicseriborsót főzés előtti este áztasd be. Számolj azzal, hogy másnapra a duplájára dagad. A babérlevéllel, a fokhagymával és a sóval kis lángon bő egy óra alatt főzd puhára annyi vízben, hogy a csicseriborsót jól ellepje. Ha fedő nélkül készíted, nem kell puffadástól tartanod. Szűrd le, és hagyd hűlni.

Ha a csicseriborsó hideg, keverd össze az apróra vágott zöldségekkel, a hagymával, a paradicsommal, a gránátalma magjaival, a borecettel, az olívaolajjal, a sóval és a borssal. Jót tesz a kész salátának, ha legalább két-három órán át a hűtőben pihenteted, mert akkor az ízek még jobban összeérnek.

A legfinomabb salátavariációk

Ezek a saláták önmagukban és hússal is finomak, egészségesek és könnyen elkészíthetőek. Nézd meg az összeállítást, és válogass kedvedre!

Még nincs hozzászólás

Bodzalekvár

Eddig a bodzából csak szörpöt tettél el? Idén a remek lekvárt is feltétlenül próbáld ki!
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.