kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Csicseriborsó-saláta

Zsírgyilkos csicseriborsó-saláta
Egészséges és finom is

A csicseriborsó-saláta segít, ha nagy harcban állsz a kilókkal, vagy jobb formába szeretnél lendülni.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A csicseriborsóból isteni salátát készíthetsz. Ha nem akarsz a főzéssel bajlódni, vásárolhatsz konzervet is, akkor pillanatok alatt összedobhatod ezt a fogást. A csicseriborsó-salátát finom előételként, húsok mellé köretként is kínálhatod, de vacsorára is bátran megeheted.

Csicseriborsó-saláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csicseriborsó
  • 2 lilahagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 gránátalma
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 dl finom borecet
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál bors
  • rukkola

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 20, főzés: 70 perc

Elkészítés:

A csicseriborsót főzés előtti este áztasd be. Számolj azzal, hogy másnapra a duplájára dagad. A babérlevéllel, a fokhagymával és a sóval kis lángon bő egy óra alatt főzd puhára annyi vízben, hogy a csicseriborsót jól ellepje. Ha fedő nélkül készíted, nem kell puffadástól tartanod. Szűrd le, és hagyd hűlni.

Ha a csicseriborsó hideg, keverd össze az apróra vágott zöldségekkel, a hagymával, a paradicsommal, a gránátalma magjaival, a borecettel, az olívaolajjal, a sóval és a borssal. Jót tesz a kész salátának, ha legalább két-három órán át a hűtőben pihenteted, mert akkor az ízek még jobban összeérnek.

A legfinomabb salátavariációk

Ezek a saláták önmagukban és hússal is finomak, egészségesek és könnyen elkészíthetőek. Nézd meg az összeállítást, és válogass kedvedre!

Még nincs hozzászólás

Cukkini chips

Ne mondj le minden nassról, ha fogyókúrázol! Válaszd az ízletes cukkinichipset!
Recept
Főzőiskola

Blog.hu ajánló

hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.