Sajttal-sonkával töltött rántott hús

Így készül az igazi Cordon bleu

Kínáld otthon is az éttermek népszerű fogását! A Cordon bleu remek variáció a rántott húsra.

Sajttal-sonkával töltött rántott hús
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tudtad, hogy a Cordon bleu elnevezés kék szalagot jelent, és régen a mesterszakácsokat tüntették ki vele? Bár az eredeti fogás borjúhúsból készül, csirke- vagy pulykamellből és karajból is tökéletes. Ha sonkával, sajttal töltött csirkemell lesz az ebéd, te is részesülsz elismerésben.

Cordon bleu recept

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz

  • 4 szelet borjúcomb
  • 4 szelet ementáli sajt
  • 4 szelet sonka

A panírozáshoz

  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • 20 dkg finomliszt
  • 3 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket folpackba csomagolva kicsit klopfold ki, majd enyhén sózd, borsozd be. Mindegyikre rakj egy-egy szelet vékonyra vágott sonkát és sajtot. A húst hajtsd össze. Ha biztosra akarsz menni, hústűvel akár össze is tűzheted. Panírozd be a szokásos módon. Forgasd meg jól a lisztben, a felvert tojásban és a zsemlemorzsában.

Forrósíts bőséges mennyiségű olajat, és rakd bele a húst. Fedő alatt mérsékelt tűzön süsd a szeletek mindkét oldalát körülbelül öt-öt perc alatt aranybarnára. Vigyázz, ha túl forró az olaj, kívül hamar megég, belül viszont nem sül át rendesen. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük