Isteni sütésmentes citromos túrótorta
A lágy túró és a gyümölcsök találkozása pompás ízhatást eredményez.
Ehhez a rendkívül mutatós tortához nem kell bekapcsolni a sütőt, és kevés vele a munka is. Csak azt nehéz kivárni, amíg megdermed. A receptet Pocsayné Vincze Tündétől kaptuk.
Citromos túrótorta
Hozzávalók 6 személyre
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 20 dkg margarin
- 45 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 2,5 dl habtejszín
- 2 citrom
- 20 g zselatin
- 25 dkg szeder
- 12 g piros tortazselé
Elkészítés:
Olvaszd fel a margarint, és keverd össze a keksszel. Válassz egy 24 centis tortaformát, és nyomkodd a masszát az aljába. Vigyázz, hogy mindenhová egyenletesen kerüljön a margarinos kekszből.
A túrót a villával törd össze, majd a tejszínt verd kemény habbá. A citromot mosd meg jó alaposan, csavard ki a levét, reszeld le a héját.
Keverd a túróba a porcukrot, a citrom héját, és forgasd bele a felvert habot is.
Egy tányérba öntsd a citrom levét, abba pedig a zselatint. Keverd jól össze, majd melegítsd egy kicsit a mikróban. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl meleg! Utána vedd ki, megint keverd jól össze, és még melegen add a túrós masszához. Ezt öntsd a darált kekszre, majd simítsd el egyenletesen. Rakd a tortát a hűtőbe egy éjszakára, hogy megdermedjen.
Másnap díszítsd a tetejét a megmosott gyümölcsökkel, és öntsd le tortazselével. Tárold a hűtőben, amíg el nem fogy!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept