kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Citromos piskóta

Egyszerű citromos piskóta
Így nem esik össze a tészta

A lekváros helyett próbáld ki a citromos piskótát! Ha így csinálod, a tészta is tökéletes és puha lesz.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A citromos piskóta ideális tea, kávé mellé vagy önmagában, édességvágy csökkentésére. Ez a tészta másnapra is pillekönnyű marad. A sütit rengeteg módon feldobhatod, tejszínnel, citromos fagyival, egzotikus gyümölcsökkel is megbolondíthatod.

Egyszerű piskóta

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 4 citrom
  • 3 evőkanál porcukor

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 15 perc, sütés: 25 perc

Elkészítés:

Válaszd ketté a tojásokat. Keverd habosra a sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. A lisztet elegyítsd a sütőporral. A tojások fehérjéből verj kemény habot egy csipet sóval. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, add hozzá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze.

Két citromot alaposan moss meg, a héjukat reszeld le, és add a tésztához, az egyik levét is facsard bele, majd jól keverd el. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt formába, és 160 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. Vigyázz, 10-15 percig ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert akkor a tészta összeesik.

A mázhoz a többi citrom levét keverd ki a porcukorral úgy, hogy csak kicsit legyen folyós. Ha a piskóta megsült, csorgasd rá a mázat.

Pompás sütik piskótából

A klasszikus piskóta rengeteg süti alapja lehet. A galériában egyszerű és kicsit bonyolultabb receptet is találsz. Közös bennük, hogy nagyon finomak.

A tökéletes piskóta receptje

A piskóta rengeteg sütemény alapja, és önmagában is isteni, de sajnos nem egyszerű az elkészítése. Nézd meg videónkat, és soha többet nem esik össze a tésztád.

Még nincs hozzászólás

A tökéletes túrós bukta receptje

Legyen szó édes vagy sós változatról, szárazról vagy zsírosról, tehénről vagy juhról, a túrót mindenhogy szeretjük. Pláne, ha sütiben van.
Recept

Így készül a tökéletes piskótatekercs

A piskóta nagy mumus a kezdő cukrászoknak, de a piskótatekercsre ez hatványozottan igaz. Elmondjuk, hogy tekerheted tökéletesre.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.