A cigánypecsenye hagyományos receptje

A legfinomabb frissensült fűszeres tarjából

Ha igazán jó cigánypecsenyét ennél, így készítsd el!

A cigánypecsenye hagyományos receptje
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A cigánypecsenye a magyar konyha népszerű étele. Akkor az igazi, ha sok fokhagymával és szalonnával készül. Sokan mustárt is tesznek a pácba, ám a réges-régi receptekben az nem szerepelt. A rendkívül laktató ételtől mindenki megnyalja mind a tíz ujját.

Cigánypecsenye

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg sertéstarja
  • 25 dkg szalonna
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 6 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A tarját mosd meg, szeleteld vékonyra, a széleit vagdosd be, hogy sütés közben ne ugorjon össze. Fontos, hogy ne klopfold, mert sérülhetnek a hús rostjai, és akkor keményebb, szárazabb lesz. Keverd össze az olajat a préselt fokhagymával, a sóval és a borssal, majd tedd bele a szeleteket, és hagyd is a pácban egy órán át. Pihentetés után a lisztet keverd össze a pirospaprikával, és forgasd meg benne a tarját.

A szalonnát háromnegyedig vagdosd be, tehát legyen kakastaréj formája, és rakd egy serpenyőbe. Süsd meg, majd pakold a húst a visszamaradt zsírba. Hirtelen süsd meg, oldalanként maximum négy-öt perc alatt. Tálaláskor rakd a tetejére a sült szalonnát, és a szafttal is meglocsolhatod.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük