Chili con carne: a pasik kedvence
A chilis bab elkészítése nem valami bonyolult feladat, és különösebb szaktudást sem igényel, a hála viszont nem marad el.
Igazi pasis kaja, de a hideg novemberi időben lehet, hogy neked is jólesik egy kiadósabb, csípős étel.
Bár egyszerűbb, ha chilialapot használsz, sokkal nagyobb fegyvertény, ha magad fűszerezed az ételt.Chili con carne
Hozzávalók:
- 40 dkg darált pulykahús
- 2 doboz vörös babos, kukoricás konzerv
- 3 dl paradicsomszósz
- 1 konzerv hámozott paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- paprika
- chili
- oregánó
- olaj
A hagymát tisztítsd meg és kockázd fel, a fokhagymát zúzd össze, majd pirítsd meg őket egy kevés olajon, egy mélyebb serpenyőben.
Add hozzá a darált húst, sózd, borsozd, paprikázd, szórd meg a chilivel és az oregánóval. Add hozzá az apróra vágott paradicsomot, paradicsomszószt. Ha kell, adj hozzá egy kevés vizet, és főzd egy fél óráig. Ezután öntsd hozzá a megmosott és lecsepegtetett vörös babos konzervet is. Forrald össze, és még melegen tálald.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- spanyolország
- csirke
A tortilla testvére: zöldséges-csirkés töltött quesadilla
- rizs
- egytálétel
Sütőben készített rizses hús paradicsommal és sajttal
- egytálétel
- rakott zöldség