kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Calzone

Házi töltött pizza nápolyi recept szerint

A calzone a megunhatatlan pizza töltött változata. A hosszú téli estéken szakíts időt arra, hogy kipróbáld ezt a receptet!

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Tudtad, hogy a calzone nadrágszíjat jelent? A népszerű étel elnevezése arra utal, hogy a tészta többen helyen zárt. Nem igazán kell vele többet dolgoznod, mint a hagyományos pizzával. Változatos tölteléket készíthetsz bele, kedvedtől, ízlésedtől és a hűtöd tartalmától függően.

Calzone

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 30 dkg liszt
  • 1 csésze meleg víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
Töltelékhez
  • 10 dkg gépsonka
  • 10 dkg sajt
  • 1 darabos konzerv paradicsom
  • 1 dl víz
  • 1 lilahagyma
  • bazsalikom
  • olajbogyó
  • bors

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 40 perc, kelesztés: 50 perc, sütés: 20 perc

Elkészítés:

Öntsd egy tálba a meleg vizet, add hozzá az élesztőt, a cukrot, a sót, a liszt felét, és dolgozd simára. A maradék lisztet fokozatosan keverd hozzá, és alaposan dolgozd össze. Ezt a folyamatot géppel felgyorsíthatod. Ha a tészta sima, rugalmas és szép fényes, rakd egy olívaolajjal meglocsolt, liszttel megszórt edénybe, majd keleszd körülbelül 50 percig.

Közben készítsd el a tölteléket. A hagymát vágd apróra, és kevés olívaolajon dinszteld meg. Rakd hozzá a konzerv paradicsomot, a olajbogyót, a vizet, a felkockázott sonkát, a bazsalikomot, sózd, borsozd, és sűrítsd be.
Ha a tészta a duplájára nő, tedd lisztezett munkafelületre. Vágd nyolc részre, mindegyiket nyújtsd fél centi vastagra és kör alakúra. Oszd el rajtuk egyenlően a tölteléket, szórd meg reszelt sajttal, és óvatosan hajtsd félbe a tésztát. Az ujjaiddal a széleket jól nyomkodd össze, hogy sütés közben ne folyjon majd ki a töltelék.

Rakd a kis batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 190 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd meg. Ha kész, kend át a tetejüket olívaolajjal, hogy szép fényesek legyenek.

Fantasztikus fogások pizzatésztából

Az imádott ropogós tészta számtalan különleges fogás alapja lehet. Nézd meg a legjobb ötleteket!

Pizzafeltétek Giannitól

A pizza sikere nemcsak a vékony, ropogós tésztán múlik, hanem azon is, hogy mit kensz rá. Gianni elárulja kedvenc feltétei titkát, és azt hogyan lesz autentikus az olaszok nemzeti eledele.

Még nincs hozzászólás

Csirkés- sajtos csusza

A csirkés-sajtos csusza a maradék újrahasznosítására is kiváló.
Recept

Brokkolis tészta

Izgalmas fűszerezéssel és egy kis fantáziával feldobhatod az egyszerű és megszokott brokkolis tésztát.
Recept
Főzőiskola
hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.