kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Calzone

Házi töltött pizza nápolyi recept szerint

A calzone a megunhatatlan pizza töltött változata. A hosszú téli estéken szakíts időt arra, hogy kipróbáld ezt a receptet!

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Tudtad, hogy a calzone nadrágszíjat jelent? A népszerű étel elnevezése arra utal, hogy a tészta többen helyen zárt. Nem igazán kell vele többet dolgoznod, mint a hagyományos pizzával. Változatos tölteléket készíthetsz bele, kedvedtől, ízlésedtől és a hűtöd tartalmától függően.

Calzone

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 30 dkg liszt
  • 1 csésze meleg víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
Töltelékhez
  • 10 dkg gépsonka
  • 10 dkg sajt
  • 1 darabos konzerv paradicsom
  • 1 dl víz
  • 1 lilahagyma
  • bazsalikom
  • olajbogyó
  • bors

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 40 perc, kelesztés: 50 perc, sütés: 20 perc

Elkészítés:

Öntsd egy tálba a meleg vizet, add hozzá az élesztőt, a cukrot, a sót, a liszt felét, és dolgozd simára. A maradék lisztet fokozatosan keverd hozzá, és alaposan dolgozd össze. Ezt a folyamatot géppel felgyorsíthatod. Ha a tészta sima, rugalmas és szép fényes, rakd egy olívaolajjal meglocsolt, liszttel megszórt edénybe, majd keleszd körülbelül 50 percig.

Közben készítsd el a tölteléket. A hagymát vágd apróra, és kevés olívaolajon dinszteld meg. Rakd hozzá a konzerv paradicsomot, a olajbogyót, a vizet, a felkockázott sonkát, a bazsalikomot, sózd, borsozd, és sűrítsd be.
Ha a tészta a duplájára nő, tedd lisztezett munkafelületre. Vágd nyolc részre, mindegyiket nyújtsd fél centi vastagra és kör alakúra. Oszd el rajtuk egyenlően a tölteléket, szórd meg reszelt sajttal, és óvatosan hajtsd félbe a tésztát. Az ujjaiddal a széleket jól nyomkodd össze, hogy sütés közben ne folyjon majd ki a töltelék.

Rakd a kis batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 190 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd meg. Ha kész, kend át a tetejüket olívaolajjal, hogy szép fényesek legyenek.

Fantasztikus fogások pizzatésztából

Az imádott ropogós tészta számtalan különleges fogás alapja lehet. Nézd meg a legjobb ötleteket!

Így készül a Margarita pizza

A legegyszerűbb pizza a paradicsomos-sajtos Margarita. Nem véletlenül nagy kedvenc. Gianni elárulja videónkban, hogy lehet ez az egyszerű fogás is felséges.

Még nincs hozzászólás

Házi pizza recept

A kedved szerint megpakolt házi pizza sokkal ízletesebb, mint a vendéglőből rendelt.
Recept

Nutellás gombóc

Ha nem tudsz betelni a mogyorókrémmel, akkor a nutellás gombócokat is egy helyben felfalod.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.