Ropogós, bundás harcsa sütőben

Így megúszod az olajszagot

Süsd sütőben, különlegesen bundában a harcsát, hogy egészségesebb, diétásabb legyen.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ízletes, könnyű és viszonylag gyors rántott halat szeretnél készíteni? Akkor a sütőben sült bundás harcsa receptje neked szól. Nem kell hosszú időt a tűzhely mellett ácsorogni, nem lesz az egész lakás olajszagú, és nem tartalmaz sok kalóriát. A nem mindennapi bunda még jobban feldobja Biró Sára finom fogását.

Bundás harcsa

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg harcsafilé
  • 3 púpozott evőkanál zabpehely
  • 3 evőkanál tönkölybúzaliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 citrom
  • bors
  • kapor
Recept idők

Elkészítés:

A halat öblítsd le, itasd le róla papírtörlővel a vizet. Vágj két ujjnyi szeleteket belőle, majd hintsd meg sóval, borssal. Facsarj rá néhány csepp citromlevet. A lisztet, a zabpelyhet és a paprikát keverd össze, majd forgasd bele alaposan a halszeleteket.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, kend ki olívaolajjal, majd helyezd rá a bepanírozott harcsaszeleteket. Kevés olívaolajjal spricceld meg. Tegyél a halak mellé citromkarikákat, és rakj rájuk kaprot is. Told 200 fokra felhevített sütőbe, és körülbelül 25-30 perc alatt süsd ropogósra. Amikor a felső része megpirul, fordítsd meg. Zöld kaporral meghintve tálald.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük