Ropogós, bundás harcsa sütőben

Így megúszod az olajszagot

Süsd sütőben, különlegesen bundában a harcsát, hogy egészségesebb, diétásabb legyen.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ízletes, könnyű és viszonylag gyors rántott halat szeretnél készíteni? Akkor a sütőben sült bundás harcsa receptje neked szól. Nem kell hosszú időt a tűzhely mellett ácsorogni, nem lesz az egész lakás olajszagú, és nem tartalmaz sok kalóriát. A nem mindennapi bunda még jobban feldobja Biró Sára finom fogását.

Bundás harcsa

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg harcsafilé
  • 3 púpozott evőkanál zabpehely
  • 3 evőkanál tönkölybúzaliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 citrom
  • bors
  • kapor
Recept idők

Elkészítés:

A halat öblítsd le, itasd le róla papírtörlővel a vizet. Vágj két ujjnyi szeleteket belőle, majd hintsd meg sóval, borssal. Facsarj rá néhány csepp citromlevet. A lisztet, a zabpelyhet és a paprikát keverd össze, majd forgasd bele alaposan a halszeleteket.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, kend ki olívaolajjal, majd helyezd rá a bepanírozott harcsaszeleteket. Kevés olívaolajjal spricceld meg. Tegyél a halak mellé citromkarikákat, és rakj rájuk kaprot is. Told 200 fokra felhevített sütőbe, és körülbelül 25-30 perc alatt süsd ropogósra. Amikor a felső része megpirul, fordítsd meg. Zöld kaporral meghintve tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük