Tarka brownie mascarponés túrókrémmel - Nigella sem süt finomabbat

nagykep?cikkid=171196&kep=brownie-mascarpones-turokremmel1
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mascarponés brownie olyan lágy, hogy szinte elolvad a szádban. Ha így készíted, biztosan nem lesz száraz. Csak arra figyelj, hogy ne süsd túl. Önmagában is mennyei, hát még vaníliás fagyival leöntve.

nagykep?cikkid=171196&kep=brownie-mascarpones-turokremmel
Fotó: MTI AP Plinio Lepri

Brownie mascarponés túrókrémmel

Hozzávalók 16 szelethez

A csokis réteghez

  • 20 dkg étcsoki
  • 18 dkg kristálycukor
  • 12 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 4 tojás

A mascarponés túrókrémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg túró
  • 8 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 1 marék dióbél
Recept idők

Elkészítés:

A kisebb darabokra vágott, jó minőségű étcsokit és a vajat vízgőz felett olvaszd össze. Keverd hozzá a cukrot, és húzd le a tűzről. Amikor egy kicsit hűl, egyesével add hozzá a tojásokat, majd a lisztet. Alaposan dolgozd össze a masszát. Akkor jó, ha egynemű. A krémhez egy villával nyomkodd meg a túrót, keverd hozzá a mascarponét, az egész tojást és a kétféle cukrot.

Egy kisebb tepsit kenj ki vajjal, majd öntsd bele a csokis massza háromnegyedét. Erre jöhet a túrós krém úgy, hogy a két réteg ne keveredjen egymással. Végül fedd be a maradék csokival, és a tetejére szórj diódarabokat. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd körülbelül 25 percig. Arra figyelj, hogy a belseje egy kicsit lágy maradjon. Amire kihűl a tészta, meg fog szilárdulni.

Ezt is szeretjük