Brassói aprópecsenye

Kiadós családi vacsora

A brassói talán a legnépszerűbb egytálétel, az elmaradhatatlan friss uborkasalátával kiegészítve kevesen tudják visszautasítani.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A neve alapján egyértelműnek tűnhet a származása, de valójában minimum hatféle teória létezik, és legalább ennyi készítési mód is, van többek között zöldborsós, gombás, vörösboros változat, találd meg a neked legjobban tetszőt!

Ha épp nincs kéznél sertésszűz, készítheted tarjából, de akár csirke- vagy pulykamellből is.

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 60 dkg sertésszűz
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 6 dkg sertészsír
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

Tisztítsd meg a húst, majd vágd kockákra. Ezután a krumplival is járj el hasonlóképp, valamint a szalonnát is csíkozd fel, végül a hagymát is vágd apró kockákra. A krumplit főzd meg félkeményre, majd szórd meg sóval, és told a sütőbe, hogy megpiruljon. Egy edényben hevítsd fel a zsírt, majd pirítsd benne üvegesre a hagymát, a szalonna társaságában.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha már elérte a megfelelő állapotot, add hozzá a húst is, és pirítsd addig, amíg minden oldala szép fehér nem lesz. Mikor elérte ezt, öntsd fel annyi vízzel, hogy épp ellepje, sózd, borsozd, törd hozzá a fokhagyma felét, szórd meg petrezselyemmel, és főzd puhára. Ha már elég puha, kapcsold a tűzhelyet magas hőfokra, hogy a maradék víz elfőjön, és pirítsd meg a húst. Add hozzá a pirospaprikát és a maradék fokhagymát, keverd meg párszor, majd add a már megpirult krumplihoz, és kész is vagy.

Hazai finomságok

Képeken a legfinomabb magyaros receptek: csípősek, szaftosak és isteniek

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

vadas lead
  • marha
  • marhahús

Vadas marha

tatarbifsztek lead
  • marhahús
  • húsételek

Tatárbifsztek-recept

Ezt is szeretjük