Zöldborsófőzelék a nagyi konyhájából
Főzd így, és többé senkinek sem lesz mumusa a zöldborsófőzelék!
Ha a télies szürkeségben egy kis frissességre vágysz, ideje elővenni a fagyasztódból a nyáron eltett borsót! Roppant egyszerűen és gyorsan ízletes főzeléket készíthetsz belőle. Ha megkóstolod, rájössz, ez az az íz, amit gyermekkorod óta keresel. Feltétként pedig kínálj hozzá fasírtot!
Borsófőzelék recept
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg zöldborsó
- 1 dl tej
- 4 evőkanál olaj
- 1 vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kávéskanál cukor
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
Elkészítés:
Kezdj hevíteni körülbelül négy evőkanál olajat. Dobd rá az apróra vágott hagymát, és pirítsd meg. Add hozzá a borsót, és kis lángon párold egy-két percig. Közben kevergesd, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje a zöldséget. Ízesítsd kevés sóval, borssal, esetleg cukorral. Főzd még 10-15 percig, amíg a borsó puha nem lesz.
Közben készítsd el a habarást. A tejet vagy a tejszínt dolgozd csomómentesre a liszttel. Öntsd a forrásban lévő főzelékbe, szórd hozzá az apróra vágott petrezselymet, és kevergesd, amíg besűrűsödik. Hagyd rotyogni néhány percig, hogy ne legyen az ételnek liszt íze. Forrón, a feltéttel tálald.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept