kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Sajtos borsófőzelék

Sajtos borsófőzelék a hazai bloggertől
Érdemes kipróbálnod valamelyik hétvégén!

A hagyományos recepten kicsit változtatott, így is nagyon finom!

Szerző: Bugya Brigi
Forrás: Femina.hu

Az alábbi receptet Főzelékes Feri írta felkérésünkre. A receptet meg is nézheted élőben a Konyhakiállítás színpadán, március 6-án, vasárnap 15:00 órától.

Mascarponés borsófőzelék currys csirkemellnyárssal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg mirelit zöldborsó kiolvasztva
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma finomra aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 3 cm friss gyömbér
  • 4 dl húsleves vagy víz
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld vagy 1-2 szál friss menta levelei
  • só, bors
  • 20 dkg csirkemell, felkockázva
  • fél teáskanál currypor

Elkészítés ideje:

Előkészítés: 40 perc, elkészítés: 20 perc

Elkészítés:

A curryt három evőkanál olajjal keverd el egy akkora tálban, amiben a hús kényelmesen elfér. Forgasd hozzá a felkockázott csirkemellet, sózd meg, és alaposan forgasd össze. Tedd minimum fél órára a hűtőbe pácolódni.

A vöröshagymát vaj és olaj összeolvasztott keverékén párold üvegesre, finoman sózd meg. Időnként egy-egy evőkanál levest adj hozzá, hogy a hagyma jól szétfőjön. Add hozzá a reszelt fokhagymát és gyömbért, fél percig még kevergesd, majd borítsd rá a borsót. Keverd el a hagymás alappal, és öntsd fel a húslevessel. Fedő alatt nyolc-tíz percig főzd.

Ezután a felét vedd külön, és a friss fűszerrel turmixold össze, majd öntsd vissza a fazékban marad alaphoz. Ez lesz a főzelék besűrítése. A mascarponét két-három evőkanál főzelékkel keverd ki egy kisebb tálban, majd keverd az alaphoz. Frissen őrölt borssal, sóval ízesítsd, kóstold meg, és ha kell, sózz még rajta. A pácolt húst nyársra húzva serpenyőben, kevés olajon hat-hét perc alatt süsd meg. A főzelékkel tálald.

További tudnivalók:

  • Gluténmentes
  • Paleo

Zöldborsó és más rákellenes zöldségek

Nézd meg, mely zöldségekből érdemes gyakran készítened ételt, hogy te is és családod is sokáig egészségesek maradjatok.

Húsok bontása - szakértői tanácsok

Bár a hentes szívesen kiporciózza a húst, egy háziasszonynak nem árt tisztában lenni azzal, hogy lehet szétbontani a nagyobb nyers húsokat. Videónkból megtudhatod.

Még nincs hozzászólás

Fűszeres-szaftos csirke

A fűszeres-szaftos csirkéhez nem kell külön köretről gondoskodni. Így is zamatos és laktató.
Recept

Húsvéti kosárkák

Muffinformában pillanatok alatt elkészül ez a húsvéti finomság.
Recept
Főzőiskola
hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.