kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Sajtos borsófőzelék

Sajtos borsófőzelék a hazai bloggertől
Érdemes kipróbálnod valamelyik hétvégén!

A hagyományos recepten kicsit változtatott, így is nagyon finom!

Szerző: Bugya Brigi
Forrás: Femina.hu

Az alábbi receptet Főzelékes Feri írta felkérésünkre. A receptet meg is nézheted élőben a Konyhakiállítás színpadán, március 6-án, vasárnap 15:00 órától.

Mascarponés borsófőzelék currys csirkemellnyárssal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg mirelit zöldborsó kiolvasztva
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma finomra aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 3 cm friss gyömbér
  • 4 dl húsleves vagy víz
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld vagy 1-2 szál friss menta levelei
  • só, bors
  • 20 dkg csirkemell, felkockázva
  • fél teáskanál currypor

Elkészítés ideje:

Előkészítés: 40 perc, elkészítés: 20 perc

Elkészítés:

A curryt három evőkanál olajjal keverd el egy akkora tálban, amiben a hús kényelmesen elfér. Forgasd hozzá a felkockázott csirkemellet, sózd meg, és alaposan forgasd össze. Tedd minimum fél órára a hűtőbe pácolódni.

A vöröshagymát vaj és olaj összeolvasztott keverékén párold üvegesre, finoman sózd meg. Időnként egy-egy evőkanál levest adj hozzá, hogy a hagyma jól szétfőjön. Add hozzá a reszelt fokhagymát és gyömbért, fél percig még kevergesd, majd borítsd rá a borsót. Keverd el a hagymás alappal, és öntsd fel a húslevessel. Fedő alatt nyolc-tíz percig főzd.

Ezután a felét vedd külön, és a friss fűszerrel turmixold össze, majd öntsd vissza a fazékban marad alaphoz. Ez lesz a főzelék besűrítése. A mascarponét két-három evőkanál főzelékkel keverd ki egy kisebb tálban, majd keverd az alaphoz. Frissen őrölt borssal, sóval ízesítsd, kóstold meg, és ha kell, sózz még rajta. A pácolt húst nyársra húzva serpenyőben, kevés olajon hat-hét perc alatt süsd meg. A főzelékkel tálald.

További tudnivalók:

  • Gluténmentes
  • Paleo

Zöldborsó és más rákellenes zöldségek

Nézd meg, mely zöldségekből érdemes gyakran készítened ételt, hogy te is és családod is sokáig egészségesek maradjatok.

Még nincs hozzászólás

Húsvéti kosárkák

Muffinformában pillanatok alatt elkészül ez a húsvéti finomság.
Recept

Zöldborsós brassói

A magyar konyha kedvelői nagy rajongói lesznek a megszokottól kissé eltérő, zöldborsós brassóinak.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.