kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Borleves

Illatos borleves recept
Kezdd ezzel az ünnepi vacsorát!

A fűszeres-illatos borleves remek nyitánya lehet a háromnapos ünnepnek, próbáld ki!

Forrás: Femina.hu
2012.12.21.

Forrón tálalva a gőzölgő borleves illata elárulja: itt bizony karácsonyi vacsora készül. Ugyan a halászlé még jócskán beelőzi, de egyre több háztartásban kezdődik ezzel a fogással az ünnepi menü.

Fontos, hogy jó minőségű borból készítsd, ha nem így teszel, egyrészt nem olyan lesz az íze, mint szeretnéd, másrészt könnyen fejfájás lehet a vége, ami az ünnep idején sem a legjobb dolog.

Borleves

Hozzávalók:

  • 5 dl száraz fehérbor
  • 1 dl víz
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg cukor
  • 6-7 szem szegfűszeg
  • 1 citrom
  • 5 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A borból mérj ki egy decit, tedd bele a fűszereket, reszeld bele a citrom héjának negyedét, és forrald fel az egészet. Közben a tojásokat válaszd szét, csak a sárgájára lesz szükséged, a fehérjéből csinálhatsz például habcsókot. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverd simára, add hozzá a tejszínt.

A maradék bort öntsd össze a fűszeressel, és lassan csurgatva, egy habverővel folyamatosan keverve add hozzá a tojásos keverékhez. Ha mindez megvan, melegítsd őket együtt pár percig, nem kell, hogy felforrjon, majd zárd el alatta a gázt, és már tálalhatod is.

Szereted a szaftos sült húsokat, mindened egy finom pörkölt? Vagy épp ellenkezőleg, inkább a zöldséges ételeket részesíted előnyben?
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez vagy szavazz másokra

Forró, illatos, zamatos

Egy lélekmelengető, forró leves a legnagyobb hidegben is pillanatok alatt felmelegít.

Melengető levesek
Melengető levesek
Finomságok a hidegbenFrissítő-hűsítő levesekIsteni nyári receptek17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!14 konyhai praktika, amit ismerned kell!Csodás, ízletes gyümölcsök leveshez és sütihez15 csodás fűszernövény8 zsírégető, salaktalanító leves fogyókúráhozA legfinomabb szaftos pörköltek és raguk7 isteni tészta, amit mindenki szeret

Még nincs hozzászólás

Borscs

A borscs orosz nemzeti eledel, elkészítése nem egyszerű, de megéri a fáradtságot.
Recept

Gombakrémleves

Ha van egy botmixered, bármilyen krémlevest el tudsz készíteni. Az egyik legjobb alapanyag a gomba: finom, egészséges és laktató is.
Recept
Főzőiskola
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.