A legegyszerűbb bögrés Raffaello

Sok kókusszal és tejszínnel

Ha megsütöd ezt a bögrés Raffaellót, garantált a siker. Akármennyit csinálsz, kevés lesz.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a bögrés Raffaello tipikusan az egyszerű, de nagyszerű példája. Ráadásul a méricskéléssel sem megy el sok időd. Vincze Tünde receptjében a bögre 3 deciliteres.

Bögrés Raffaello

Hozzávalók 16 szelethez

  • 2 bögre rétesliszt
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre porcukor
  • 2 db tojás
  • 0,5 bögre olvasztott margarin
  • 1 csomag sütőpor

Tetejére

  • 0,5 bögre porcukor
  • 0,5 bögre kókuszreszelék
  • 1 bögre folyékony habtejszín
  • porcukor
  • kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

Az egész tojásokat verd fel, majd keverd simára a porcukorral és az olvasztott margarinnal. Add hozzá a tejet, végül pedig a sütőporral elkevert lisztet. Az egészet fakanállal jól dolgozd össze. Öntsd a masszát egy közepes nagyságú, sütőpapírral bélelt tepsibe, és szép egyenletesre simítsd el. Szitáld a tetejére a fél bögre porcukrot, és szórd rá a fél bögre kókuszreszeléket. Ha nem akarod, hogy a kókusz sütés közben megbarnuljon, sütőpapírral takard le a tésztát.

Előmelegített sütőben 180 fokon, körülbelül 20 percig süsd. Győződj meg arról, hogy valóban elkészült-e. Szúrj egy vékony kést a tésztába, és ha nem marad rajta semmi, akkor jó. A megsült, de még forró sütire locsold rá az egy bögre tejszínt, és így hagyd kihűlni. Ha a tészta már nem meleg, vékonyan szórd meg a tetejét egy kis porcukorral és a maradék kókuszreszelékkel, végül vágd kockára.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük