kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Almás bögrefánk

Az elronthatatlan bögrés almafánk receptje
Szuperfinom és nagyon egyszerű

A légiesen könnyű bögrés almafánk nem állít nehéz feladat elé.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Ezzel a bögrés almafánkkal villámgyorsan végzel, hiszen nincs se dagasztás, se kelesztés. A végeredmény viszont fantasztikus. Ha egészségesebb édességet szeretnél, az egyik bögre lisztet helyettesítsd zabliszttel.

Bögrés almafánk

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 1 kg alma
  • 2,5 bögre liszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
  • olaj
  • porcukor
  • lekvár

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 15 perc, sütés: 20 perc

Elkészítés:

A meghámozott, megmosott almákat reszeld egy nagyobb tálba, majd a levüket csavard ki. Ezután add hozzá a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, és több részletben a sütőporral vegyített lisztet. Alaposan dolgozd össze a masszát. Akkor jó, ha csomómentes, homogén és a galuskáéhoz hasonló az állaga.

Hevíts olajat, majd egy kanállal szaggasd bele a fánkokat. Ha ragaszkodsz a tökéletes formához, nyújtsd ki, majd szaggatóval szúrd ki a tésztát. Arra ügyelj, hogy ne rakj az olajba egyszerre túl sok fánkot. Ne lepődj meg, mert a tészta magától is átfordul, így biztosan jól átsül mindenhol. Süsd aranybarnára pár perc alatt. Szedd papírtörlőre, csepegtesd le az olajat, majd még forrón szórd meg porcukorral. Lekvárral kínáld. 

Kötelező farsangi falatok

Ha farsang, akkor evés-ivás, mulatozás. Mindegy, hogy gyerkőcöknek készíted, vagy a barátokat hívod át bulizni, ezekkel a pompás falatokkal nem fogsz mellé.

Még nincs hozzászólás

Almás piskóta

Egy örök kedvenc, amin jó néha változtatni egy kicsit. Aki megkóstolja, többször is követeli majd tőled az almás piskótát.
Recept

Mini almás piték

Ezekért a mini rácsos almás pitékért egész Amerika bolondul. Ha megkóstolod, rájössz, miért!
Recept
Főzőiskola
hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.