A besamelmártás tökéletes receptje: így lesz krémes és csomómentes

A besamelmártás tökéletes receptje: így lesz krémes és csomómentes
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A besamel nem más, mint vajas rántás tejjel hígítva. Fehér szószként is ismerheted. Akkor tökéletes, ha csomómentes és krémes az állaga. A sűrűsége eltérő lehet attól függően, hogy mihez használod. Keverhetsz hozzá mustárt, tojássárgát vagy sajtot is.

Besamelmártás

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 csipet őrölt bors
  • 1 késhegynyi szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A tejet forrald fel, és tedd félre egy kicsit. A vajat hevítsd fel, rakd bele a lisztet, és nagyon lassú tűzön, állandóan kevergetve pirítsd meg körülbelül két-három perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne égjen le. Több részletben öntsd hozzá a forró tejet, közben folyamatosan kevergesd kézi habverővel.

Ha csomómentes, ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval. Főzd körülbelül hét-nyolc percig, amíg be nem sűrűsödik. Ha szükséges, hígítani tejjel, sűríteni liszttel tudod. Ha minden igyekezet ellenére csomós lesz, botmixerrel segíthetsz rajta.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük