Isteni házi bazsalikomos pesto

Eredeti olasz recept szerint

A híres genovai bazsalikomos pestóval különlegessé teheted a tésztákat, húsokat, leveseket is.

Isteni házi bazsalikomos pesto
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Legközelebb hagyd a bazsalikomos pestót a boltban, hisz nagyon gyorsan elkészítheted otthon is. Egyszerre akár nagyobb mennyiséghez is hozzáfoghatsz, mert a fagyasztóban sokáig eláll. Akkor csak felolvasztás után keverd hozzá a parmezánt. A fenyőmagot bátran helyettesítsd dióval.

Bazsalikomos pesto

Hozzávalók 4 decihez

  • 2 bögre friss bazsalikom
  • 8 dkg reszelt parmezán sajt
  • fél dl olívaolaj
  • 4 dkg fenyőmag
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A bazsalikomot jól mosd meg, csepegtesd le vagy törölgesd át. A leveleket szedd le a szárról. A fenyőmagot pirítsd meg egy serpenyőben vagy akár a sütőben, mindenféle zsiradék nélkül. A fokhagymát pucold meg. Tégy minden hozzávalót egy aprító- vagy turmixgépbe, és kezdd pépesíteni.

Közben néha állj meg, és az edény oldaláról is kapargasd le a masszát. Öntsd a keverékhez az olívaolajat. Végül forgasd hozzá a frissen reszelt parmezán sajtot is. Szedd a kész pestót kis edénybe, üvegbe, és jól zárd le. Ha nem éri levegő, hosszabb ideig megőrzi a színét és az állagát.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük