Házi bazsalikomos-paradicsomos gnocchi

Jól bevált tésztarecepttel

Szín- és ízkavalkádban lesz részed, ha bazsalikomos-paradicsomos gnocchival rukkolsz ki.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olaszok krumplinudliját egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, csak kis türelemre van szükség hozzá. A tészta íze viszont kárpótol a befektetett munkáért, mert sokkal finomabb, mint a bolti. Érdekesség, hogy Itáliában leves helyett, első fogásként fogyasztják. A bazsalikomos-paradicsomos gnocchi különösen ízletes, főleg, ha Kard Éva receptje szerint készíted.

Bazsalikomos-paradicsomos gnocchi

Hozzávalók 4 személyre

Hozzávalók a gnocchihoz

  • 50 dkg krumpli
  • 15 dkg liszt
  • 1 tojássárga
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 1 mokkáskanál só

A paradicsomszószhoz

  • 50 dkg paradicsom
  • 2 szál zellerzöld
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál cukor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit főzd meg enyhén sós vízben, majd szűrd le. Még melegen krumplinyomón nyomd át, és hűtsd ki, hogy éppen csak langyos legyen. Villával is összetörheted jó pépesre. Ezután add hozzá a lisztet, a sót, a tojássárgát és az apróra összevágott bazsalikomot, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze. A liszt mennyisége a minőségétől függően változat. Ne gyúrd sokáig, mert akkor a tészta túl lágy lesz.

Oszd négy részre, és sodorj mindegyikből körülbelül két centi magas rudat, majd vágd fel másfél centis darabokra. Ezután egyesével, egy villa segítségével formázd meg, majd hagyd pihenni 15 percig, mielőtt kifőznéd. Egy edényben kezdj vizet melegíteni, amikor már forr, óvatosan tedd bele a gnocchikat. Várd meg, amíg feljönnek a víz tetejére, majd főzd még egy-két percig, végül szűrd le.

A szószhoz hevítsd fel az olajat, rakd rá az apróra vágott vöröshagymát, és párold üvegesre. Ezután add hozzá a kisebb darabokra vágott paradicsomot, sózd, szórd meg a cukorral, tedd bele a zellerzöldet, és főzd 20 percig. Amikor a paradicsom puhára fő, vedd ki a zellert, majd turmixold össze. Szűrd át egy szitán, hogy a magok ne kerüljenek bele, és öntsd vissza az edénybe. Tedd vissza a tűzre, add hozzá a ketchupot, ha szükséges, ízesítsd még, majd kevergetve főzd pár percig, hogy kellően besűrűsödjön. Tálaláskor kanalazd a tányérba az elkészült paradicsomszószt, és rakj rá ízlés szerint a bazsalikomos gnocchiból. Reszelj rá sajtot, úgy kínáld.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük