kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Báránysült

Fantasztikusan omlós báránysült
Bevált trükkök a sütéshez

Ha a húsvéti időszakban szívesen készítenél báránysültet, akkor kövesd ezt a receptet.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Ha igazi különlegességgel rukkolnál elő, vagy nagy családi lakomára készülsz, a báránysült remek választás. A comb mellé tehetsz gerincet is. Ha krumplit, zöldségeket is pakolsz a tepsibe, külön köretről sem kell gondoskodnod. Ettől mindenki megnyalja mind a tíz ujját!

Zöldséges báránysült

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg báránycomb
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 vöröshagyma
  • frissen őrölt bors
Páchoz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 friss rozmaringág
  • fél citrom

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 30 perc, pácolás: 1 éjszaka, sütés: 2 óra 30 perc

Elkészítés:

Mosd meg a húst hideg vízben, és hagyd a vágódeszkán lecsepegni, majd törölgesd át papírtörlővel. Ha szükséges, a hártyákat távolítsd el. A páchoz a citrom levét keverd össze az olívaolajjal, nyomd hozzá a fokhagymát, és add hozzá az apróra vágott rozmaringot. Ne használj túl sok fűszert, mert az elnyomja a bárány jellegzetes ízét. Kend be vele jól a húst, a résekről se feledkezz meg. Fedd le, tedd a hűtőbe, és hagyd a pácban egy éjszakán át.

Sütés előtt közvetlenül a bárányt szórd meg sóval, borssal, majd helyezd egy kiolajazott tepsibe. A hús alá önts két deci vizet, és alufóliával fedd le. Tedd 160 fokra előmelegített sütőbe, időnként locsold meg, és legalább kétszer fordítsd meg. Ha elpárolog alóla a lé, feltétlenül pótold. Ha fiatal a bárány, két óra alatt megpuhul, ha öregebb, hosszabb ideig kell sütnöd. Mielőtt elkezdenéd pirítani a húst, ellenőrizd. Ha beleszúrsz egy kést, és az könnyen áthatol rajta, vedd le róla a fóliát, és süsd szép pirosra körülbelül 20 perc alatt. Ha kiveszed a sütőből, hagyd körülbelül tíz percig pihenni, utána szeleteld csak fel.

Tepsiben sült húsok igazi ínyenceknek

Neked csak be kell készíteni a húst a tepsibe, a munka érdemi részét a sütőre bízhatod. Válogass az omlós, pikáns fogások közül!

Még nincs hozzászólás

Fokhagymás karaj

A karajt sokféleképpen sütheted, ezzel az ízesítéssel biztos nyerő.
Recept

Sült kacsacomb recept

Ha igazán finom sült kacsacombot ennél, pácold be egy éjszakára.
Recept
Főzőiskola
hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.