kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Báránysült

Fantasztikusan omlós báránysült
Bevált trükkök a sütéshez

Ha a húsvéti időszakban szívesen készítenél báránysültet, akkor kövesd ezt a receptet.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Ha igazi különlegességgel rukkolnál elő, vagy nagy családi lakomára készülsz, a báránysült remek választás. A comb mellé tehetsz gerincet is. Ha krumplit, zöldségeket is pakolsz a tepsibe, külön köretről sem kell gondoskodnod. Ettől mindenki megnyalja mind a tíz ujját!

Zöldséges báránysült

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg báránycomb
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 vöröshagyma
  • frissen őrölt bors
Páchoz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 friss rozmaringág
  • fél citrom

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 30 perc, pácolás: 1 éjszaka, sütés: 2 óra 30 perc

Elkészítés:

Mosd meg a húst hideg vízben, és hagyd a vágódeszkán lecsepegni, majd törölgesd át papírtörlővel. Ha szükséges, a hártyákat távolítsd el. A páchoz a citrom levét keverd össze az olívaolajjal, nyomd hozzá a fokhagymát, és add hozzá az apróra vágott rozmaringot. Ne használj túl sok fűszert, mert az elnyomja a bárány jellegzetes ízét. Kend be vele jól a húst, a résekről se feledkezz meg. Fedd le, tedd a hűtőbe, és hagyd a pácban egy éjszakán át.

Sütés előtt közvetlenül a bárányt szórd meg sóval, borssal, majd helyezd egy kiolajazott tepsibe. A hús alá önts két deci vizet, és alufóliával fedd le. Tedd 160 fokra előmelegített sütőbe, időnként locsold meg, és legalább kétszer fordítsd meg. Ha elpárolog alóla a lé, feltétlenül pótold. Ha fiatal a bárány, két óra alatt megpuhul, ha öregebb, hosszabb ideig kell sütnöd. Mielőtt elkezdenéd pirítani a húst, ellenőrizd. Ha beleszúrsz egy kést, és az könnyen áthatol rajta, vedd le róla a fóliát, és süsd szép pirosra körülbelül 20 perc alatt. Ha kiveszed a sütőből, hagyd körülbelül tíz percig pihenni, utána szeleteld csak fel.

Tepsiben sült húsok igazi ínyenceknek

Neked csak be kell készíteni a húst a tepsibe, a munka érdemi részét a sütőre bízhatod. Válogass az omlós, pikáns fogások közül!

Tudj meg mindent a panírozásról!

A magyar konyha egyik emblematikus része a bundázás vagyis a panír. Nemcsak a rántott húsnak van ruhája, de klönböző zöldségeknek és sajtoknak is. Nézd meg videónkat, és tanulj meg panírozni.

Még nincs hozzászólás

Sült csirke

A sült csirkét soha nem lehet megunni. Nem kell attól tartanod, hogy a hús túl sós lesz.
Recept

Rozmaringos kacsacomb

Bár a fokhagymás-rozmaringos kacsacomb időigényes fogás, neked nem lesz vele sok teendőd.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.