5 isteni barackos finomság

Annyi gyönyörű, lédús barack érik a fákon és sorakozik a piacokon, hogy kár lenne nem felhasználni őket a napi menüben desszertként vagy salátának.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Legyen sárga, őszi, rózsa, a barackkal csodákat lehet művelni, hiszen mindegyiknek más az íze, és mással párosítható.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom

Krémesen, habosan, desszertnek, de sonkával merész előételnek is kiváló, egyszerűen mindenhogy megállja a helyét.

Barackhab

Hozzávalók:

  • 4 tojásfehérje
  • 2 dl tejszín
  • 35 dkg sárgabarack
  • 35 dkg kristálycukor

A sárgabarack húsát darabold föl és passzírozd át. A tojásfehérjét verd fel kissé, majd add hozzá a cukrot, és azzal verd tovább. Rakd bele a barackot is, és folytasd a keverést, ameddig egynemű, kemény habot nem kapsz. Tálalásig tartsd a hűtőben. A tejszínt verd fel, és keverd össze a hideg barackos krémmel.

Barackos muffin rozmaringgal

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • 6 sárgabarack
  • 1 kávéskanál frissen vágott rozmaring

Keverd el a lisztet a sütőporral, a cukorral, kevés sóval. Olvaszd fel a vajat. Ezt keverd össze a tejjel és a tojássárgájával. Ehhez adagold hozzá a lisztes keveréket, és jól dolgozd össze. Forgasd hozzá a felvert fehérjéket is. Végül keverd bele a barackdarabokat és a rozmaringot. Töltsd a tésztát a papírkapszlikba, és 20-25 percig süsd őket.

Túró-barack felfújt

Hozzávalók:

  • 50 dkg zsírszegény túró
  • 3 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 8 dkg étkezési keményítő
  • 4 őszibarack
  • 1 citrom
  • 4 dkg mandulaforgács

A vajat géppel keverd simára a tojássárgákkal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével, az étkezési keményítővel és a túróval. Ehhez forgasd hozzá a fehérjékből vert habot. A túrókrém felét öntsd egy kivajazott tepsibe vagy jénaiba. Ezt a réteget borítsd be a barackokkal, majd takard le a maradék krémmel. A legtetejére szórd a mandulát és a szétdarabolt vajat. 200 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc elkészül.

Túrókrém

Hozzávalók:

  • 2 barack
  • 1 banán
  • 250 g túró

A gyümölcsöket turmixold össze, majd egy kicsit a túróval is pörgesd össze. Lehűtve a legjobb, de szobahőmérsékleten is fogyaszthatod. Ez az adag két személyre elegendő. Ha nem elég édes, akkor mézzel ízesítsd.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Nektarinos saláta

Hozzávalók:

  • 4 nektarin
  • 240 g mozzarella
  • 80 g pármai sonka
  • 30 g bébispenót
  • 1 citrom leve
  • 8 apró mentalevél

A barackok húsát nyolcadold fel. A mozzarellát tépkedd kisebb darabokra, tégy így a sonkával is. Ezeket keverd össze a megmosott, lecsöpögtetett bébispenóttal és a mentalevelekkel, majd csöpögtesd rá a citrom levét, és jól keverd össze, hogy mindenhova jusson. Ha fokozni akarod az aromaorgiát, akkor spricceld meg balzsamecettel, és szórd meg pirított fenyőmaggal.

Ezt is szeretjük