30 perces banános brownie
A csoki és a banán kitűnő párosítás. Te is így fogod gondolni, ha kipróbálod ezt a puha brownie-t.
Nem vitás, a tömény, lágy banános brownie az egyik legfinomabb csokis édesség. Ha véletlenül egy kicsit tovább sütöd, ez a gyümölcs miatt akkor sem szárad ki. A kívül ropogós, belül krémes édességtől mindenki elcsábul.
Banános brownie
Hozzávalók 24 szelethez
- 20 dkg étcsoki
- 17,5 dkg vaj
- 15 dkg barna cukor
- 10 dkg liszt
- 3 tojás
- 2 banán
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál sütőpor
Elkészítés:
Olvaszd össze vízgőz felett a cukrot, a csokit és a darabokra vágott vajat. Ha kész, várj egy kicsit. Ha már csak langyos, egyenként keverd össze jól a tojásokkal. Szitáld egy másik edénybe a lisztet, a kakaót és a sütőport, majd add hozzá a csokis mixet és a villával összetört banánt. Az egészet alaposan dolgozd össze.
Egy körülbelül 30x20 centis tepsit bélelj ki sütőpapírral. Egyengesd bele a masszát, majd előmelegített sütőben 180 fokon süsd 20-25 percig. Ne lepődj meg, ha a teteje kicsit megrepedezik. Arra viszont ügyelj, hogy a belseje épphogy szilárd legyen. Várd meg, amíg kihűl, csak utána szeleteld fel.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept