Szaftos bakonyi csirkeszárnyak
A bakonyi csirkeszárnyak igazi magyar fogás, sok paprikával, gombával és különleges szafttal.
A gombapaprikás és a csirke találkozásából csak valami igazán finom fogás születhet. Itt a bizonyíték! A bakonyi csirkét kínálhatod galuskával, főtt tésztával vagy rizzsel. Ha Kautz József receptje szerint készíted, biztos, hogy a hús különösen szaftos lesz.
Bakonyi csirkeszárnyak
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkeszárny
- 0,5 kg gomba
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 dl tejföl
- 1 hegyes csípős paprika
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 kávéskanál őrölt bors
- só
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, a végeket csípd le, majd a forgóknál vágd őket ketté. A gombát, a paprikákat és a paradicsomot mosd meg, szeleteld fel. Utána az apróra vágott szalonnát pirítsd meg, és dinszteld meg rajta a felvágott hagymát. Add hozzá a gombát, a paprikákat, a paradicsomot, és hat-nyolc percig párold. Tedd bele a csirkeszárnyakat is, sózd, borsozd, és szórd meg az őrölt pirospaprikával. Majd öntsd fel annyi vízzel, hogy az félig ellepje a húsokat.
Közepes tűzön 25-30 percig főzd, és add hozzá a gombát. Ezt követően 10-15 percig párold őket együtt, majd keverd el a lisztet a tejföllel, és öntsd a szafthoz. Óvatosan kevergesd, hogy a hús ne törjön össze. Pár percig forrald, majd vedd le a lángról, és még melegen tálald.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept