Bakonyi betyárleves

Táplál és melenget

Egy forró és laktató levesnél kevés jobb dolog van a hideg téli napokon, a bakonyi betyárleves tökéletesen megfelel a kritériumoknak.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A betyárok öröksége a hazai konyha jellegzetes fogása, jó zsíros, paprikás. Forrón, egy nagy pohár tejföllel és egy szép nagy karéj kenyérrel fogyasztva az igazi.

Füstölt csülökkel a legjobb, de ha épp nincs kéznél, egy kis sertéscomb is megfelelően helyettesítheti.

Bakonyi betyárleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg füstölt csülök
  • 15 dkg gomba
  • 15 dkg kolbász
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 4 sárgarépa
  • 2 gyökér
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 tv paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 púpozott evőkanál pirospaprika
  • liszt, tejföl a habaráshoz
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

Négy óra.

Elkészítés menete:

Fogd a csülköt és egy lábasnyi vizet, majd egyesítsd őket a tűzhelyen, és főzd, amíg meg nem puhul a hús. Ha már megpuhult, vedd ki a vízből, kockázd fel, és tedd félre. Darabold apróra a hagymát és a szalonnát, kezdd el pirítani őket egy kis olajon. Ha már megpirult, jöhet hozzá a többi zöldség is felkarikázva, kockázva, kihez melyik áll közelebb - a petrezselymet csak az utolsó 10-15 percre rakd bele -, valamint só, bors és a pirospaprika, meg egy kis víz.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Főzd együtt körülbelül öt percig, utána keverd hozzá a húst, dobd bele a felkarikázott kolbászt, majd az egészet öntsd fel vízzel, hogy ellepje. Addig kell együtt főniük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Amint ez megtörtént, már csak egy dolgod van: liszttel és tejföllel kicsit besűríteni, utána még nagyjából tíz percig főzni, és már kész is van.

Töltsd fel kedvenc sütireceptedet Süticsata nevű versenyünkbe, és nyerj páros wellnesshétvégét, exkluzív vásárlási utalványokat vagy hasznos konyhai eszközöket! Ha nincs saját recepted, szavazz mások finomságaira, és értékes ajándékokat nyerhetsz! Kattints a részletekért!

Forró és laktató

Ha dideregve érsz haza, és nem vágysz semmire, csak egy forró finomságra, ami eltelít, nézz be néhány ötletért képgalériánkba!

Melengető levesek

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük