kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Bajai halászlé recept

A klasszikus bajai halászlé receptje
Gyufatészával az igazi

A különleges, gyufatésztával gazdagított piros halászlé mindenki kedvence.

Forrás: Femina.hu

Az igazi, klasszikus bajai halászlé főzéséhez elengedhetetlen a türelem, hiszen ez nem egy két perc alatt összedobható instant leves, hanem egy gondosan elkészített, zamatos hallé, ami után mindenki megnyalja majd mind a tíz ujját.

A halászlé nem bonyolult étel, de legalább isteni finom, variáld kedvedre, és találd meg a kedvenc változatodat!

Bajai halászlé

Hozzávalók:

  • 2,25 kg ponty
  • 0,75 kg egyéb hazai hal
  • 3,5 liter víz
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 3 evőkanálnyi pirospaprika
  • 3-4 csípős cseresznyepaprika

Elkészítés ideje:

Két-három óra.

Elkészítés menete:

A halakat pucold meg, távolítsd el a nemkívánatos részeket, az ikrát és a tejet tedd félre, majd irdald be a hal húsát, aztán darabold patkókra. Sózd be, és tedd félre állni legalább egy órára. A hagymákat pucold meg és kockázd fel. Ha letelt a pihentetésre szánt idő, egy jó nagy lábasba - legjobb a bogrács és persze az, ha szabad tűzön készül az étel - tedd a halat és a hagymát, majd öntsd fel a vízzel.

Válassz!
Halak a tányéron
Halat, vadat, s mi jó falat... Most a vadak egy kicsit várnak, a halakon a sor!

Amikor már lobog, add hozzá a pirospaprikát is, majd hagyd így rotyogni 15-20 percig. Ha ez is letelt, akkor jöhetnek a lébe a félretett dolgok, a tej, az ikra és persze a csípős paprika is.

Sózd ízlésed szerint, majd hagyd még további 10-15 percig főni, aztán le is veheted a tűzről. Hagyományosan gyufatésztával tálalják, készítsd el hozzá te is!

Mennyei ízek egyenesen a bográcsból

A nyár a kerti főzések ideje, válaszd ki, melyik bográcsos ételt készíted el a hétvégén!

A 7 legkedveltebb, szaftos, bográcsos étel receptje
A 7 legkedveltebb, szaftos, bográcsos étel receptje
A legfinomabb szaftos pörköltek és ragukFinomságok a hidegbenKépeken a legfinomabb fűszeres húsok17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!14 konyhai praktika, amit ismerned kell!15 csodás fűszernövényMelengető levesekA tökéletes házi gyros receptje7 recept vacsorára 30 perc alatt Frissítő-hűsítő levesek

Még nincs hozzászólás

lecsó recept

Az igazi nyári klasszikus, amihez csak pár összetevő kell, és egy szép szelet fehér kenyér.
Recept

Rizses hús recept

Felejtsd el a tömegétkeztetés zsíros, mócsingos hússal megdobált ehetetlen rizsételét, és készítsd el ezt a zamatos fogást!
Recept
Főzőiskola

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.