Az eredeti amerikai bagel receptje

Először főzöd, aztán sütöd

A kissé édeskés, alig morzsálódó bagel Amerikában olyan népszerű reggelire, mint nálunk a zsemle.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lyukas péksüti az egész világon hódít. Középen kettévágva, megkenve, feltétekkel gazdagítva fantasztikus szendvicset készíthetsz belőle. A tetejére szórhatsz szezámmagot, pirított hagymát, sót, mákot vagy fűszert.

Bagel

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 60 dkg kenyérliszt
  • 3 dl meleg víz
  • 12 g friss élesztő
  • 2 teáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • szezámmag

Vízfürdőhöz

  • 4 liter víz
  • 2 evőkanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Morzsold az élesztőt egy deci meleg, cukros vízbe, és várj öt-tíz percig, amíg felfut. Ha megnő a térfogata, add hozzá a sót, a lisztet, öntsd hozzá a maradék vizet, és fogj hozzá a dagasztáshoz. Ezt kézzel vagy géppel is végezheted. Ha szép fényes, rugalmas a tészta, és már nem ragad, formázz belőle egy cipót, takard le, és meleg helyen keleszd másfél órán át. Ezt követően rakd lisztezett felületre, oszd nyolc részre, és sodorj mindegyikből 20-25 centis rudat. Hajlíts belőlük karikákat, a végeket csípd össze.

Tégy fel egy nagy lábosban vizet forrni. Ha elkezd lobogni, dobd bele a cukrot, ettől lesz szép fényes a tészta. Rakj bele két-három bagelt, és főzd mindkét oldalukat fél-fél percig. Ügyelj arra, hogy ne érjenek össze. Óvatosan szedd ki szűrőkanállal vagy gumikesztyűvel, helyezd rácsra, és szórd meg sóval, mákkal, szezámmaggal, vagy amivel szeretnéd. Rakd előmelegített sütőbe, és 20 perc alatt süsd szép aranybarnára.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük