kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Babgulyás

Gőzölgő, ízletes babgulyás
Így fő meg hamarabb a bab

Bár nem a leggyorsabb étel, a babgulyás megéri a fáradságot. Második már nem is kell.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A babgulyás számos ínycsiklandó variációja közül ez az egyik legfinomabb. Még a nagyétkűek is jóllaknak vele. A marha helyett füstölt hússal is készítheted. Válaszd te is az egyik legjellegzetesebb magyar ételt, ha legközelebb levest főzöl!

Babgulyás

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg marhahús
  • 20 dkg szárazbab
  • 4 sárgarépa
  • 4 krumpli
  • 3 fehérrépa
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 szál zellerzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • csipetke
  • kömény
  • őrölt bors

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 30 perc, főzés: 1 óra 45 perc

Elkészítés:

A főzés előtti estén a babot áztasd be annyi vízbe, hogy jól ellepje. Így sokkal hamarabb megpuhul. Másnap a hagymát vágd apróra, és olajon dinszteld meg pár perc alatt. Szórd meg fűszerpaprikával, öntsd fel kevés vízzel, hogy ne égjen meg. Tedd rá a megmosott, felkockázott húst, kevergesd körülbelül öt percig, majd szórd meg sóval, borssal, köménnyel. Engedd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen, és lassú tűzön kezdd főzni.

Add hozzá a megtisztított, karikákra vágott répát, és öntsd hozzá a babot. Főzd a levest kis lángon bő egy órán át. Ha a répa már majdnem puha, dobd hozzá a kockára vágott krumplit, és tedd hozzá a megmosott zellerzöldet is. Amikor minden megpuhul, rakd a levesbe a csipetkét, és főzd még tíz percig. Időközben ha kell, adj még hozzá vizet. Forrón tálald.  

A legfinomabb téli receptek

Ezekkel a levesekkel egyszerre veheted fel a harcot a hideg és az éhség ellen. Átmelegítenek, laktatóak és nagyon finomak. 

Még nincs hozzászólás

Az igazi erőleves receptje

Az erőleves tökéletes vacsora lehet tavaszi fogyókúrád során, de akkor is jól jöhet, ha betegségből épülsz fel, vagy egy kis energiára van szükséged.
Recept

4 gazdag bableves receptje

Bár a nagy hidegnek egyelőre vége, még mindig jólesik egy finom, gőzölgő leves. Próbáld ki remek receptjeinket, hogy felmelegedve várhasd a tavaszt.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.