Az eredeti olasz csokitorta receptje

Szinte nincs benne liszt

Az eredeti olasz csokoládétorta igazi főnyeremény, ha édesszájú vagy, hiszen gerincét a csodás csoki adja.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olasz desszertek egyik legismertebbje a borozzi, vagyis az eredeti olasz csokoládétorta. Érdekessége, hogy szinte nem tartalmaz lisztet, így a tésztája nagyon tömény.

A tökéletes piskóta titka

Nézegess képeket!

Elolvasom

Abban az esetben, ha mégsem mellette döntenél, találsz néhány másik, isteni finom csokoládétorta-receptet is, tehát indulhat az édes bűnözés.

Borozzi, az olasz csokitorta

Hozzávalók:

  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 6 tojás
  • 3 tábla étcsokoládé
  • 1 narancs
  • 1 evőkanál rum

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot, majd adagonként keverd hozzá a cukrot. A csokit a vajjal gőz felett olvaszd fel, majd vedd le a tűzről. A tojássárgákat, a lereszelt narancshéjat és a rumot keverd bele. Óvatosan forgasd bele a fehérjehabot, majd az átszitált lisztet. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben 30-40 percig süsd, majd hagyd kihűlni.

Cseresznyés csokitorta

Hozzávalók:

  • 45 dkg kimagozott cseresznye
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg csokoládé
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 4 tojásfehérje
  • 2 tojássárgája

Hozzávalók a mázhoz:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál vaj

A csokit tördeld darabokra. Gőz felett, a vajjal összekeverve olvaszd fel. A tojássárgákat a porcukorral keverd habosra, és add a felolvadt csokihoz. Szitáld bele a lisztet, szórd bele a lecsepegtetett cseresznyét, és forgasd bele a kemény habbá vert tojásfehérjét. Egy tortaformát vajazz ki, szórd be liszttel, és öntsd bele a masszát. Előmelegített sütőben 40-45 percig süsd. Ha megsült, borítsd rácsra, és hagyd, hogy így hűljön ki. A bevonóhoz való csokit tördeld darabokra, és a vajjal együtt gőz felett olvaszd meg. Vond be a mázzal a tortát, majd tedd hűtőbe, hogy megdermedjen.

Nagyi csokitortája

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 dkg kakaó
  • 3 evőkanál tej
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 teáskanál sütőpor
  • málnalekvár

A lisztet a sütőporral, a cukorral és a kakaóporral keverd össze. A puha vajat, a felvert tojásokat és a tejet dolgozd bele. A tészta akkor jó, ha már szép sima és egynemű. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben 25-30 percig süsd. Ha kicsit kihűlt, vágd ketté, és hagyd, hogy teljesen kihűljön. A tejszínt verd kemény habbá. A málnalekvárt kend a torta egyik felére, majd rétegezd rá a tejszínhabot, és végül tedd rá a tetejét.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Kókuszos csokitorta

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor

Hozzávalók a tetejéhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál kókuszreszelék
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 tojás

A vajat és a csokoládét gőz felett olvaszd fel. Ha kész, szórd bele a kakaóport. A tojást és a cukrot keverd habosra, adagold hozzá az olvasztott csokoládét, és szitáld bele a sütőporos lisztet. Egy tortaformát vajazz ki, szórd meg liszttel, és öntsd bele a masszát. A mascarponét a cukorral, a kókuszreszelékkel és a tojással keverd össze, majd óvatosan simítsd a tészta tetejére. Előmelegített sütőben nagyjából fél óráig süsd.

Ezt is szeretjük