Az eredeti francia saláta receptje

Számos változata létezik, most megtudhatod, hogy készül az igazi. Fogyaszthatod magában, de kitűnő köret is lehet belőle.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gondoltad volna, hogy a francia saláta - bár a neve nem ezt mutatja - magyar étel? Eredetileg a maradékokból készült, amiket a szakácsok már nem tudtak volna mihez felhasználni. Ma már ez nem így van, és a nagy összejövetelek kulcspontja ez a könnyen elkészíthető étel.

20 extra hatékony zsírégető zöldség

Nézegess képeket!

Elolvasom

Kőbe vésett szabály nincs rá, hogy milyen alapanyagokból készítsd, de az igazi francia salátában biztosan találsz majonézt és zöldborsót.

Francia saláta

Hozzávalók:

  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 tubus majonéz
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg alma
  • 20 dkg ecetes uborka
  • 10 dkg krumpli
  • 4 evőkanál mustár
  • citromlé

A krumplit és a sárgarépát vágd apró kockákra, majd a zöldborsóval egyetemben külön-külön főzd meg őket. A tejfölt a majonézzel és a mustárral keverd össze.

Ebbe a mártásba keverd bele a lecsöpögtetett zöldségeket, valamint a felkockázott uborkát és almát. Ízlés szerint sózd meg, és csepegtess bele citromlevet. Tedd hűtőbe tálalás előtt, hogy az ízek jól összeérjenek.

Francia saláta másképp

Hozzávalók:

  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 tubus majonéz
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg alma
  • 20 dkg ecetes uborka
  • 20 dkg kukorica
  • 20 dkg párizsi vagy virsli
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál mustár
  • citromlé

A zöldborsót és a kukoricát főzd meg. Az almát, az uborkát, a hagymát és a párizsit kockázd fel. A tejfölt a majonézzel, a mustárral és pár csepp citromlével keverd össze. Öntsd bele a lecsöpögtetett zöldségeket és a kockára vágott hozzávalókat. Végül keverd össze, ízlés szerint sózd meg, és tedd hűtőbe néhány órára tálalás előtt.

Francia saláta ruszlival

Hozzávalók:

  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg burgonya
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg alma
  • 10 dkg ecetes uborka
  • 10 dkg ruszli
  • 3 dkg mustár
  • 2 dl majonéz
  • citromlé

A sárgarépát, a zöldborsót és a burgonyát főzd meg, majd az almával, az uborkával és a ruszlival együtt kockázd fel mindet. A majonézből és a mustárból, a citromléből és ízlés szerint sóból készíts tartármártást, és keverd össze a felaprított hozzávalókkal. Tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Sovány francia saláta

Hozzávalók:

  • 30 dkg krumpli
  • 20 dkg alma
  • 15 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg sovány túró
  • 10 dkg savanyú uborka
  • 4 dl kefir
  • mustár
  • citromlé
  • bors

A krumplit, a répát és a borsót főzd meg. A zöldségeket és az almát vágd apró darabokra. A túrót a kefirrel, egy kis mustárral, citromlével és ízlés szerint sóval, borssal turmixold össze. Végül öntsd rá a felvágott zöldségekre, és tedd hűtőbe.

Ezt is szeretjük