Az eredeti amerikai palacsinta receptje

Reggelizz úgy, mint egy királynő, és készíts amerikai palacsintát! Különböző ötleteinkkel variálva szinte a hét bármely napján újjávarázsolhatod.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, úgyhogy ne tudd le egy gyors sonkás szendviccsel. Kövesd az amerikaiak példáját, készíts palacsintát! Rendkívül kiadós, és biztos jobban alakul a napod, ha ilyen finomsággal indítod.

14 konyhai praktika, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ráadásul négy mesés öntetet is mutatunk, de, ha valóban eredetit szeretnél kóstolni, öntsd nyakon jó nagy adag juharsziruppal.

Amerikai palacsinta

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 6 dl tej
  • 2 tojás
  • 2 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál só

A lisztet keverd el a sóval és a sütőporral. A közepébe formálj egy kis mélyedést, ebbe öntsd az olvasztott vajat, a tejet és a tojást. Keverd csomómentesre, majd apró adagokban süsd ki felhevített serpenyőben. Juharsziruppal vagy akár egy kis darab vajjal is tálalhatod.

Rumos banánöntet

Hozzávalók:

  • 4 banán
  • fél dl rum
  • pici vaj
  • barnacukor

A banánokat vágd apró darabokra, dobd egy serpenyőbe, és kevés vajjal, cukorral vagy mézzel addig melegítsd, míg össze nem olvad. Ekkor öntsd hozzá a rumot, és kicsit forrald fel.

Végül turmixold össze, és már öntheted is a palacsintára. Hagyhatod azonban darabosan is. Ha látványos desszertet szeretnél, akkor a rumos öntetre még egy kis alkoholt locsolva meg is gyújthatod a palacsintát.

Vaníliás öntet

Hozzávalók:

  • 6 dl tej
  • 2 tojás
  • fahéj
  • cukor
  • kevés liszt
  • 1 rúd vanília

A vanília magjait kapard ki. A cukrot keverd ki a tojássárgájával, majd kezdd el melegíteni a tejet a vaníliával. Ha meleg, öntsd bele a tojásos cukrot, majd a végén egy evőkanál lisztet, és várd meg, amíg kihűl. Öntsd rá a forró palacsintára, és már fogyaszthatod is.

Áfonyaöntet

Hozzávalók:

  • 40 dkg áfonya
  • 30 dkg méz
  • 10 dkg vaj

A mézet serpenyőben forrósítsd fel, olvaszd hozzá a vajat, majd a megtisztított áfonyát is keverd bele. Zárd el a gázt, hagyd, hogy kihűljön, és öntözd meg vele a palacsintát.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Karamellás szósz

Hozzávalók:

  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 2 evőkanál tejszín
  • 1,5 dkg vaj

A cukrot a vízzel keverd össze, és lassú tűzön, folytonos kevergetés mellett hagyd besűrűsödni. Ekkor vedd le a tűzről, és keverd hozzá a vajat, valamint a tejszínt. Locsold meg a palacsintát, és már eheted is.

Ezt is szeretjük