Habkönnyű angyaltorta

Ez még a piskótát is felülmúlja

Az angyaltorta igazi fehérjementő édesség. Lekvárral, gyümölccsel és tejszínnel még finomabb.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az angyaltorta a nevét onnan kapta, hogy légiesen könnyű és fehér a tésztája. Amerikában ünnepi desszertnek számít. Fontos, hogy szobahőmérsékletű tojásfehérjékkel dolgozz. Így legalább sütés előtt egy órával vedd ki a hűtőből. Feltétlenül tedd el ezt a receptet húsvétra.

Angyaltorta

Hozzávalók 16 szelethez

  • 20 dkg kristálycukor
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 10 tojásfehérje
  • 2 evőkanál tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál borkősav
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, ezúttal csak a fehérjékre lesz szükséged. Egy csipet sóval verj belőlük nagyon kemény habot. Keverd hozzá a tejszínt, és verd tovább közepes sebességgel. Fokozatosan dolgozd hozzá a kristálycukrot, majd a vaníliát. Akkor jó, ha a massza sűrű, fényes, és nem folyik le a habverőről. Ekkor körülbelül négy részletben forgasd hozzá az átszitált, borkősavval és porcukorral vegyített lisztet. Már ne használj gépet, csak fakanalat vagy spatulát. Így biztosan nem törik meg a hab. 

Egyengesd a masszát egy vajjal kikent, kilisztezett kuglóf- vagy tortaformába. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon 40-45 perc alatt süsd meg. Tűpróbával ellenőrizd, hogy a tészta elkészült-e. Szúrj bele egy hústűt. Ha nem marad rajta massza, nem kell tovább sütni. Nyisd ki a sütő ajtaját, de a tortát még ne vedd ki, hagyd ott kihűlni. Fontos, hogy körülbelül másfél óra múlva szedd csak ki a formából. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük