Sült, sajtos tészta, ahogy az amerikaiak csinálják: a fantasztikus mac&cheese receptje

Az amerikai sajtos tészta kívül ropogós, belül pedig krémes.

Sült, sajtos tészta, ahogy az amerikaiak csinálják: a fantasztikus mac&cheese receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha egy igazán amerikai tésztát szeretnél enni, akkor válaszd a mac&cheese-t! A tepsis sajtos makaróni a végtelenségig egyszerű, mégis nagyon ízletes. Variálhatod baconnel, többféle sajttal vagy pankó morzsával. Köretként is kínálhatod.

Amerikai sajtos tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg tészta
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg trappista sajt vagy parmezán
  • 1 vöröshagyma
  • olaj

A mártáshoz

  • 15 dkg cheddar sajt
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban tégy fel vizet forrni. Ha lobog, dobd bele a tésztát, szórj rá kevés sót, és főzd nyolc-tíz percig. Ha fogkemény, szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel, hogy ne legyen a makaróni ragacsos.

Kevés olajon pirítsd meg a felcsíkozott bacont és az apróra vágott hagymát. A mártáshoz olvaszd fel a vajat egy lábosban, majd keverd el benne a lisztet. Öntsd hozzá a tejet, kicsit később a tejszínt, ízesítsd sóval, borssal, mustárral és szerecsendióval. Állandóan kevergetve főzd sűrűre. Reszeld bele a cheddar sajtot, ettől lesz igazán finom!

Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, rakd bele a a kifőzött tésztát, dobd rá a hagymás szalonnát, és öntsd rá a sajtos mártást. Az egészet jól keverd el, majd reszelj sajtot a tetejére, és 180 fokon körülbelül 20 percig süsd. Ha ráolvad a sajt, és elkezd pirulni, vedd ki a sütőből.

Ezt is szeretjük