Alpesi sajtos rakott tészta

Eredeti svájci recept alapján

Próbáld ki a sajtos tésztát a megszokottól kicsit eltérően! Legközelebb is így fogod készíteni!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha jártál Svájcban, biztos, hogy nem kerülhetted meg az alpesi sajtos rakott tésztát. Sokkal laktatóbb, mint a miénk, mert krumplit és hagymát is tartalmaz. Ettől sokáig nem fogsz megéhezni, és mind a tíz ujjadat megnyalod, olyan finom.

Alpesi sajtos tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg krumpli
  • 25 dkg tészta
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg szalonna
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 vöröshagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Pucold meg a krumplit, és vágd apróra. Tedd bő, sós vízbe, és főzd meg körülbelül 15 perc alatt. A tésztát is dobd forrásban lévő vízbe, és nyolc percig főzd, majd szűrd le. A sajtot reszeld le. Forrald fel a tejet a tejszínnel együtt, add hozzá a sajt kétharmadát. Addig kevergesd, amíg a sajt megolvad benne. Dobj hozzá ízlés szerint sót és borsot.

A szalonnát süsd zsírjára, rakd rá az apróra vágott vöröshagymát, és pirítsd meg. Egy tepsit kenj ki zsiradékkal. Rendezd el benne a tésztát, a krumplit, és öntsd le a tejszínes mártással. Dobd rá a hagymát, a szalonnát, és szórd meg a maradék sajttal. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd össze 10 perc alatt. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel is megszórhatod.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük