Mennyei almatorta omlós linzertésztából

A töltelék pikáns és szaftos

Ha a sok krémes süti után gyümölcsös édességre vágysz, készíts fantasztikus almatortát!

Mennyei almatorta omlós linzertésztából
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az almás sütik megunhatatlanok, ez a torta pedig különösen csábító. A tetejét dermedés után még megkenheted baracklekvárral, és bevonhatod marcipánnal. Ha erre nincs időd vagy energiád, egyszerűen porcukorral megszórva kínáld. Ha nincs kéznél áfonya, ki is hagyhatod. Kard Éva receptje ezúttal is fantasztikus.

Almatorta

Hozzávalók 12 szelethez

Tészta hozzávalói

  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojássárga
  • fél citrom
  • csipet só

Almás töltelék hozzávalói

  • 1,5 kg alma
  • 10 babapiskóta
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl fehérbor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag áfonya
  • 2 dkg por zselatin
  • fél dl víz
  • fél citrom
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a sóval, add hozzá a vajat, és morzsold össze. Amikor kellően morzsalékos, keverd hozzá a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a tojássárgát, és gyúrd össze a tésztát. Ha kész, vedd ketté, és tedd a hűtőbe egy órára. Pihentetés után az egyik tésztát lisztezett sütőpapíron nyújtsd ki akkorára, mint a tortaformád.

Villával szurkáld meg, hogy sütés közben ne emelkedjen meg, majd a sütőpapírral együtt emeld a formába. Tedd a tésztát előmelegített sütőbe, és 180 fokon 10-15 perc alatt süsd szép világosra. A sütőből kivéve hagyd teljesen kihűlni. A másik gombóccal is hasonlóan járj el.

Az almát hámozd meg, majd a magházat távolítsd el, és ízlés szerint darabold fel. Öntsd egy edénybe a bort, add hozzá az almát, az áfonyát, szórd meg a cukorral, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal, facsard rá a citromlevet, és keverd össze. Főzd addig, amíg a leve teljesen elpárolog, és az alma puha nem lesz. A zselatint dolgozd simára a vízzel, és öntsd a megfőtt almához. Hagyd még a tűzön egy-két percig, majd kevergetve hűtsd langyosra.

A tortaformát béleld ki sütőpapírral, helyezd bele az egyik tésztalapot, és szórd meg az összemorzsolt babapiskótával. Kanalazd rá az almás tölteléket, és tedd rá a másik lapot. Rakd egy-két órára a hűtőbe, hogy a torta megdermedjen. Tálalás előtt szeleteld fel.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük