kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

4 olcsó és finom recept

4 olcsó és finom recept
Almás sütik

Nincs kedved, ötleted a sütögetéshez? Receptjeinket könnyen elkészítheted, nem igényelnek nagy konyhai rutint, ráadásul garantált a biztos siker!

Szerző: na
Forrás: Femina.hu
2007.10.19.

Almás béles

Hozzávalók 8 személyre:

  • 40 dkg liszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 30 dkg vaj
  • 80 dkg alma
  • 40 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 10 dkg dió
  • 3 evőkanál rum
  • 5 dkg mandula

A lisztet morzsold el a vajjal, add hozzá a cukrot, a tojások sárgáját, egy evőkanál rumot, és jól dolgozd össze. Oszd két részre a tésztát, és egyenként nyújtsd ki. Terítsd kivajazott sütőlemezre az egyik tésztalapot, szórd meg morzsával, oszd el rajta a lereszelt, cukorral ízesített, kissé kinyomkodott almát. Hintsd meg darált dióval, szórd meg ízlés szerint mazsolával, cukorral és fahéjjal, majd locsold meg egy kevéske rummal. Borítsd be a másik tésztalappal, tetejét tojásfehérjével kend meg, majd hintsd meg durvára vágott, cukrozott mandulával. Előmelegített, 180 °C-os sütőben süsd meg.

Almás rétes

Hozzávalók 8 személyre:

  • 2 csomag réteslap
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 6 dkg margarin
  • 1 kg savanykás alma
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • darált dió, ízlés szerint
  • 15 dkg porcukor
Tisztítsd meg, és reszeld le az almát. Hintsd meg kevés cukorral, majd rövid állás után nyomkodd ki a levét. Keverd hozzá a maradék cukrot, a darált diót, a zsemlemorzsát, és ízesítsd fahéjjal. Ezzel a keverékkel töltsd meg a rétest, olvasztott margarinnal locsold meg, majd tekerd fel. Tetejét kend meg margarinnal, és előmelegített 180 °C-os sütőben süsd szép pirosra. Sütés után öt percig pihentesd a tésztát, majd rézsútosan vágd fel. Porcukorral meghintve tálald.

Almás rántott palacsinta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 palacsinta
  • 1 tojás
  • 30 dkg alma
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dkg vaj
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 dl olaj
Reszeld le az almát, hagyd öt percig állni, majd nyomkodd ki a levét. Keverd össze a cukrot az almával. Melegítsd fel a vajat, és párold meg rajta az almát. Ha kész, töltsd meg a palacsintákat, és hajtogasd őket téglalap alakúra. Felvert tojásban és fahéjjal ízesített zsemlemorzsában forgasd meg. Majd bő, forró olajban süsd aranyszínűre.

Almatorta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 12 dkg vaj
  • 1 evőkanál cukor
  • csipetnyi só
  • 25 dkg liszt
  • 1 dl édes fehérbor
  • 1 kg alma
  • 2 tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg cukor
Egy kanál cukorral keverd habosra a vajat, add hozzá a sót, majd a liszttel és a borral gyúrd tésztává. Fél óra pihentetés után egy kerek tortaforma alját és széleit béleld ki a tésztával. Az almát hámozd meg, vágd négyfelé, szedd ki a magházat. A negyedeket helyezd szorosan egymás mellé a tésztán, hintsd meg 5 dkg cukorral, és előmelegített sütőben, kis lángon süsd 25 percig. Amíg a tészta sül, a két tojássárgáját keverd el a maradék cukorral, add hozzá a tejfölt, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és végül a tojásfehérjék keményre vert habját. Öntsd az almára, és további tíz percig süsd. A kész tésztát üvegtálra helyezve, felszeletelve kínáld.

Még nincs hozzászólás

Kenyér recept

Egy frissen sült, ropogós, forró kenyérnél nincs jobb, reggelire némi vajjal, friss zöldségekkel, vagy ebédre, egy laktató leves mellé.
Recept

Hortobágyi húsos palacsinta

Az isteni finom pörköltből mennyei húsos palacsintát készíthetsz.
Recept
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.