kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

4 olcsó és finom recept

4 olcsó és finom recept
Almás sütik

Nincs kedved, ötleted a sütögetéshez? Receptjeinket könnyen elkészítheted, nem igényelnek nagy konyhai rutint, ráadásul garantált a biztos siker!

Szerző: na
Forrás: Femina.hu
2007.10.19.

Almás béles

Hozzávalók 8 személyre:

  • 40 dkg liszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 30 dkg vaj
  • 80 dkg alma
  • 40 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 10 dkg dió
  • 3 evőkanál rum
  • 5 dkg mandula

A lisztet morzsold el a vajjal, add hozzá a cukrot, a tojások sárgáját, egy evőkanál rumot, és jól dolgozd össze. Oszd két részre a tésztát, és egyenként nyújtsd ki. Terítsd kivajazott sütőlemezre az egyik tésztalapot, szórd meg morzsával, oszd el rajta a lereszelt, cukorral ízesített, kissé kinyomkodott almát. Hintsd meg darált dióval, szórd meg ízlés szerint mazsolával, cukorral és fahéjjal, majd locsold meg egy kevéske rummal. Borítsd be a másik tésztalappal, tetejét tojásfehérjével kend meg, majd hintsd meg durvára vágott, cukrozott mandulával. Előmelegített, 180 °C-os sütőben süsd meg.

Almás rétes

Hozzávalók 8 személyre:

  • 2 csomag réteslap
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 6 dkg margarin
  • 1 kg savanykás alma
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • darált dió, ízlés szerint
  • 15 dkg porcukor
Tisztítsd meg, és reszeld le az almát. Hintsd meg kevés cukorral, majd rövid állás után nyomkodd ki a levét. Keverd hozzá a maradék cukrot, a darált diót, a zsemlemorzsát, és ízesítsd fahéjjal. Ezzel a keverékkel töltsd meg a rétest, olvasztott margarinnal locsold meg, majd tekerd fel. Tetejét kend meg margarinnal, és előmelegített 180 °C-os sütőben süsd szép pirosra. Sütés után öt percig pihentesd a tésztát, majd rézsútosan vágd fel. Porcukorral meghintve tálald.

Almás rántott palacsinta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 palacsinta
  • 1 tojás
  • 30 dkg alma
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dkg vaj
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 dl olaj
Reszeld le az almát, hagyd öt percig állni, majd nyomkodd ki a levét. Keverd össze a cukrot az almával. Melegítsd fel a vajat, és párold meg rajta az almát. Ha kész, töltsd meg a palacsintákat, és hajtogasd őket téglalap alakúra. Felvert tojásban és fahéjjal ízesített zsemlemorzsában forgasd meg. Majd bő, forró olajban süsd aranyszínűre.

Almatorta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 12 dkg vaj
  • 1 evőkanál cukor
  • csipetnyi só
  • 25 dkg liszt
  • 1 dl édes fehérbor
  • 1 kg alma
  • 2 tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg cukor
Egy kanál cukorral keverd habosra a vajat, add hozzá a sót, majd a liszttel és a borral gyúrd tésztává. Fél óra pihentetés után egy kerek tortaforma alját és széleit béleld ki a tésztával. Az almát hámozd meg, vágd négyfelé, szedd ki a magházat. A negyedeket helyezd szorosan egymás mellé a tésztán, hintsd meg 5 dkg cukorral, és előmelegített sütőben, kis lángon süsd 25 percig. Amíg a tészta sül, a két tojássárgáját keverd el a maradék cukorral, add hozzá a tejfölt, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és végül a tojásfehérjék keményre vert habját. Öntsd az almára, és további tíz percig süsd. A kész tésztát üvegtálra helyezve, felszeletelve kínáld.

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.