Almás rétes osztrák módra: az eredeti az apfelstrudel receptje

Nem csak nálunk bír nagy hagyományokkal a ropogós tésztába tekert alma.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az apfelstrudel szomszédainknál éppoly közkedvelt darab, mint idehaza ismert rokona, nem véletlenül.

Tálald vaníliafagyival, hogy igazán autentikus legyen, a tölteléket pedig feldobhatod mazsolával is.

Almás rétes - apfelstrudel

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl víz
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 80 dkg alma
  • 1 teáskanálnyi őrölt fahéj
  • 1 tojás
  • 3 dkg mandulaforgács
  • 1 fél citrom leve
  • 2 evőkanálnyi kristálycukor
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanálnyi vaj

Elkészítés ideje:

130 perc.

Elkészítés menete:

Kezdd a tésztával, annak pihennie is kell majd. A hozzávalókat két deka vajjal dolgozd össze jó alaposan, majd amikor homogén masszát kaptál, olvaszd meg a maradék vajat, és csurgasd a tetejére. Tedd el így pihenni egy órára. Amíg pihen, nekiállhatsz a tölteléknek. Az almákat pucold meg, majd vagy reszeld le, vagy vágd apró kockákra, amelyik jobban esik.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Egy serpenyőben olvaszd fel a vaj felét, majd futtasd meg rajta az almát, aztán szórd hozzá a fahéjat, és csurgass rá citromlevet is.

Ezt a keveréket tedd félre, majd a vaj másik felén pirítsd barnára a zsemlemorzsát, a mandulával és a cukorral. Ha szépen megpirult minden, keverd össze a másik adag masszával, majd tedd félre hűlni.

Amikor kihűlt a töltelék, kezdd el nyújtani a tésztát, nyújtsd egészen vékonyra, majd töltsd meg az almás keverékkel, és tekerd fel. Arra figyelj, hogy legalább három részre oszd a tésztát, úgy nyújtsd és tekerd, mert így fog beférni a sütőbe, és így fog tudni átsülni is. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és süsd benne készre a réteseidet 45-50 perc alatt.

A gyermekkor legjobb ízei

Érdemes felidézni a legfinomabb pillanatokat. Kattintsd végig a képeket, és nosztalgiázz!

Egyszerű édességek, amiket gyerekkorodban is imádtál

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük