Omlós almás piskóta

Így jön fel nagyra a tészta

Egy örök kedvenc, amin jó néha változtatni egy kicsit. Aki megkóstolja, többször is követeli majd tőled az almás piskótát.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egyszerű, gyors és kellemesen őszies, ideális akár hétköznapokra is. Az almás piskótát rengeteg módon kínálhatod, porcukorral megszórva, tejszínhabbal, pudinggal, lekvárral vagy csokiöntettel. 

Almás piskóta

Hozzávalók 12 szelethez

  • 12 evőkanál liszt
  • 12 evőkanál kristálycukor
  • 12 evőkanál víz
  • 6 tojás
  • 3 alma
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • fahéj
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, szeleteld fel, tedd egy vajjal kikent tepsibe. Rakd addig langyos sütőbe, amíg a tésztát összeállítod. A lisztet szitáld át, hogy könnyebb, omlósabb legyen a tészta. Szórd bele a cukrot és a sütőport. Keverd hozzá a vizet és a tojássárgákat, majd óvatosan dolgozd hozzá az egy csipet sóval kemény habbá vert fehérjét.

Az almát vedd ki a sütőből, hintsd meg fahéjjal, öntsd rá a masszát, és 160 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Az első tíz percben semmiképpen ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert akkor a tészta összeesik. Ha késznek ítéled, tűpróbával ellenőrizd. Ha egy hegyes kést a piskótába szúrsz, és üresen húzod ki belőle, ki is veheted a sütőből. Arra ügyelj, hogy ne süsd túl, mert akkor a tészta kiszárad, veszít a rugalmasságából. Borítsd egy tálcára vagy egy tányérra az elkészült süteményt, és hagyd kihűlni.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük