Almás, zabpelyhes muffin egészséges hozzávalókból
Nemcsak a diétázók fogják imádni az almás, zabpelyhes muffint.
A muffint képtelenség megunni. Talán épp azért, mert ezerféleképpen elkészítheted. Ez a süti rostban gazdag, nagyon ízletes, és egy tepsi szinte biztos, hogy kevés lesz belőle. Az almás, zabpelyhes muffin tésztájába rakhatsz kakaót és diódarabokat is.
Almás, zabpelyhes muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 20 dkg rizsliszt
- 12 dkg nádcukor
- 10 dkg zabpehely
- 2 alma
- 2 tojás
- 1 dl kókuszolaj
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél citrom
- csipet só
Elkészítés:
Az almát reszeld le, szórd meg kevés fahéjjal, és tedd félre egy kicsit. Egy edényben keverd össze a lisztet, az aprított zabpelyhet, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban habosítsd a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, majd add hozzá az olajat és a reszelt citromhéjat. Fokozatosan öntsd a száraz hozzávalókat a tojásos keverékbe, és dolgozd simára. Végül forgasd hozzá a fahéjas reszelt almát.
Egy muffinsütőt bélelj ki papírral, és töltsd a masszát a mélyedésekbe körülbelül háromnegyedig. Azért ne rakd tele, mert a tészta sütés közben tovább emelkedik. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül 20-25 perc alatt süsd meg. Tűpróbával teszteld. Ha beleszúrsz egy hegyes kést vagy tűt, és nem ragad rá a massza, kiveheted a sütőből.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept