Almás-mákos guba egyszerűen

A nagyi kedvenc receptje szerint

Többé ne dobd ki a szikkadt, több napos kifliket, készíts belőlük almás-mákos gubát.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nosztalgiázz egy kicsit a menzák és a nagymamák kedvenc desszertjével, a mákos gubával. Dobd fel azonban a hagyományos édességet, próbáld ki almával és habbal. Ha még tovább fokoznád az élvezetet, készítsd kalácsból. Litvay Ilona receptjét kicsik és nagyok is imádják.

Almás-mákos guba

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg mák
  • 10 kifli
  • 5 dl tej
  • 2 alma
  • 2 tojás
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • porcukor
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

A kifliket vágd ujjnyi vastag karikákra, és rakd egy tálba. Egy lábosban kezdj tejet melegíteni. A tojások sárgáját keverd ki a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add a tejhez. Arra ügyelj, hogy ne forrjon fel. A kifliket öntsd le a tejes keverékkel. Hagyd, hogy jól megszívják magukat, de ügyelj arra, hogy ne ázzanak szét. A mákot daráld le, vegyítsd a cukorral és a meghámozott, lereszelt almával.

Egy tűzálló tálat vajazz ki. Rakd bele az áztatott kifliket, és öntsd le a mákkal. A tojásokat verd kemény habbá, oszlasd el a kiflik tetején. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 170 fokon 15-20 percig. Ha a hab kezd barnulni, vedd ki a kész mákos gubát a sütőből.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük