Almás-mákos guba egyszerűen
Többé ne dobd ki a szikkadt, több napos kifliket, készíts belőlük almás-mákos gubát.
Nosztalgiázz egy kicsit a menzák és a nagymamák kedvenc desszertjével, a mákos gubával. Dobd fel azonban a hagyományos édességet, próbáld ki almával és habbal. Ha még tovább fokoznád az élvezetet, készítsd kalácsból. Litvay Ilona receptjét kicsik és nagyok is imádják.
Almás-mákos guba
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg mák
- 10 kifli
- 5 dl tej
- 2 alma
- 2 tojás
- 1 zacskó vaníliás cukor
- porcukor
- vaj
Elkészítés:
A kifliket vágd ujjnyi vastag karikákra, és rakd egy tálba. Egy lábosban kezdj tejet melegíteni. A tojások sárgáját keverd ki a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add a tejhez. Arra ügyelj, hogy ne forrjon fel. A kifliket öntsd le a tejes keverékkel. Hagyd, hogy jól megszívják magukat, de ügyelj arra, hogy ne ázzanak szét. A mákot daráld le, vegyítsd a cukorral és a meghámozott, lereszelt almával.
Egy tűzálló tálat vajazz ki. Rakd bele az áztatott kifliket, és öntsd le a mákkal. A tojásokat verd kemény habbá, oszlasd el a kiflik tetején. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 170 fokon 15-20 percig. Ha a hab kezd barnulni, vedd ki a kész mákos gubát a sütőből.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept