Almás-mákos guba egyszerűen

A nagyi kedvenc receptje szerint

Többé ne dobd ki a szikkadt, több napos kifliket, készíts belőlük almás-mákos gubát.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nosztalgiázz egy kicsit a menzák és a nagymamák kedvenc desszertjével, a mákos gubával. Dobd fel azonban a hagyományos édességet, próbáld ki almával és habbal. Ha még tovább fokoznád az élvezetet, készítsd kalácsból. Litvay Ilona receptjét kicsik és nagyok is imádják.

Almás-mákos guba

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg mák
  • 10 kifli
  • 5 dl tej
  • 2 alma
  • 2 tojás
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • porcukor
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

A kifliket vágd ujjnyi vastag karikákra, és rakd egy tálba. Egy lábosban kezdj tejet melegíteni. A tojások sárgáját keverd ki a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add a tejhez. Arra ügyelj, hogy ne forrjon fel. A kifliket öntsd le a tejes keverékkel. Hagyd, hogy jól megszívják magukat, de ügyelj arra, hogy ne ázzanak szét. A mákot daráld le, vegyítsd a cukorral és a meghámozott, lereszelt almával.

Egy tűzálló tálat vajazz ki. Rakd bele az áztatott kifliket, és öntsd le a mákkal. A tojásokat verd kemény habbá, oszlasd el a kiflik tetején. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 170 fokon 15-20 percig. Ha a hab kezd barnulni, vedd ki a kész mákos gubát a sütőből.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük