kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Almás-mákos guba

Almás-mákos guba egyszerűen
A nagyi kedvenc receptje szerint

Többé ne dobd ki a szikkadt, több napos kifliket, készíts belőlük almás-mákos gubát.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Nosztalgiázz egy kicsit a menzák és a nagymamák kedvenc desszertjével, a mákos gubával. Dobd fel azonban a hagyományos édességet, próbáld ki almával és habbal. Ha még tovább fokoznád az élvezetet, készítsd kalácsból. Litvay Ilona receptjét kicsik és nagyok is imádják.

Almás-mákos guba

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg mák
  • 10 kifli
  • 5 dl tej
  • 2 alma
  • 2 tojás
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • porcukor
  • vaj

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 20 perc, sütés: 20 perc

Elkészítés:

A kifliket vágd ujjnyi vastag karikákra, és rakd egy tálba. Egy lábosban kezdj tejet melegíteni. A tojások sárgáját keverd ki a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add a tejhez. Arra ügyelj, hogy ne forrjon fel. A kifliket öntsd le a tejes keverékkel. Hagyd, hogy jól megszívják magukat, de ügyelj arra, hogy ne ázzanak szét. A mákot daráld le, vegyítsd a cukorral és a meghámozott, lereszelt almával.

Egy tűzálló tálat vajazz ki. Rakd bele az áztatott kifliket, és öntsd le a mákkal. A tojásokat verd kemény habbá, oszlasd el a kiflik tetején. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 170 fokon 15-20 percig. Ha a hab kezd barnulni, vedd ki a kész mákos gubát a sütőből.

Almás sütik a nagyitól

Ha tovább kutakodsz gyermekkorod kedvenc édességei után, itt jó helyen jársz.  Ezek a receptek most is vidámabbá teszik a napodat.

Még nincs hozzászólás

Mákos guba vaníliasodóval

A karácsonyi időszak kedvence ez a klasszikus édesség. A mákos guba vaníliasodóval még jobb.
Recept

Mákos rétes

Erre a mákos rétesre a nagyi is büszke lenne. Ha még soha nem sütöttél, kezdd ezzel a recepttel.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.