Dédi-féle almás kuglóf: omlós és puha lesz
Ismét meggyőződhetsz arról, hogy az egyszerű sütik a legfinomabbak. Nem kell sok konyhai tapasztalat, hogy az almás kuglóf jól sikerüljön.
Nem lesz nehéz dolgod, ha az almás-fahéjas kuglóf mellett teszed le a voksodat. Viszonylag hamar össze tudod állítani, csak a sütés tart kicsit tovább. Ízlés szerint porcukorral megszórva, lekvárral vagy csokival kínáld.
Almás kuglóf
Hozzávalók 12 szelethez
- 25 dkg liszt
- 20 dkg + 3 evőkanál cukor
- 12 dkg vaj
- 10 dkg dió
- 5 dkg mazsola
- 3 alma
- 3 dl víz
- 3 tojás
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 kiskanál fahéj
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
Az almákat mosd meg, vágd karikákra, majd három kanál cukorral három deci vízben főzd puhára. Közben nyomkodd le a gyümölcsöt. A lisztet elegyítsd a sütőporral és a szódabikarbónával. Dolgozd habosra a cukrot a tojásokkal, add hozzá a vajat, a fahéjat, a lisztes keveréket, a mazsolát és a darabokra vágott diót. Kézzel keverd bele a megfőtt almát úgy, hogy a massza állaga folyós maradjon.
A homogén tésztát öntsd kivajazott, zsemlemorzsával megszórt kuglófformába. Helyezd 170 fokra előmelegített sütő közepére, és süsd körülbelül 50 percig. Mielőtt kivennéd a kuglófot a sütőből, ellenőrizd tűpróbával, hogy átsült-e. Ha a tészta ráragad a tűre, akkor még süsd pár percig. Tálaláskor díszítsd ízlés szerint.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept