Almás, hagymás sült krumpli - Isteni köret a sütőből

Az almás, hagymás tepsis krumpli tökéletes köret, és nincs vele sok vesződség.

Almás, hagymás sült krumpli - Isteni köret a sütőből
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tedd változatossá kicsit a köretet is! Ezzel a nem mindennapi almás, hagymás tepsis krumplival bármilyen egyszerű húst ünnepivé varázsolhatsz. Akár önmagában is megállja a helyét, muszáj kipróbálnod!

Almás-hagymás krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg sajt
  • 3 alma
  • 2 vöröshagyma
  • 4 teáskanál só
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, karikázd fel, és szeleteld fel vékonyan. Az almát és a hagymát is vágd karikákra. Egy tepsit kenj ki vajjal, szórd meg zsemlemorzsával, és sorakoztasd bele a hozzávalókat, krumpli, alma, hagyma sorrendben. A tetejére is krumpli kerüljön. Szórd meg fűszerekkel, locsolj rá kevés olívaolajat. A tetejére tégy reszelt sajtot. 

Rakd a tepsit előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Akkor jó, ha a krumpli puha. Ha túl gyorsan pirulna, tégy a tetejére egy fóliát. Amennyiben a krumpli túl öreg, elő is főzheted.

1
2
Ezt is szeretjük