Almás-diós rakott palacsinta
A palacsinta az almás-diós töltelékkel még ellenállhatatlanabb.
Ne érd be mindig a lekváros és a túrós palacsintával, gazdagítsd a receptgyűjteményedet a réteges almás-diós változattal. Ez az édesség szinte bármilyen tortával versenyre kelhet. Ha követed a receptet, a tészta is tökéletes lesz.
Almás-diós rakott palacsinta
Hozzávalók 12 szelethez
- 15 dkg liszt
- 3 dl tej
- 1,5 dl szódavíz
- 2 tojás
- 2 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál kristálycukor
- fél citrom héja
- csipet só
A töltelékhez
- 20 dkg dió
- 4 alma
- 1 mokkáskanál fahéj
- fél citrom
Elkészítés:
A tésztához keverd simára a tejet a tojásokkal, a cukorral, a sóval, a reszelt citromhéjjal és a liszttel. Fokozatosan öntsd hozzá a szódát. Dolgozd a masszát csomómentesre, végül az olajat is keverd hozzá. Takard le, és hagyd pihenni 20-30 percig. Kevés olajon süsd ki a palacsintákat a szokásos módon.
Az almát hámozd meg, távolítsd el a magházat, majd vágd kisebb darabokra. Facsard hozzá a citrom levét, add hozzá a fahéjat, és közepes lángon párold addig, amíg el nem fő a leve. Ha kell, cukrot is rakhatsz hozzá. Rétegezd a palacsintákat, közben mindegyikre kenj almaszószt, és szórd meg dióval. A tetejét díszítheted csokival, tejszínnel, vagy amivel csak szeretnéd.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept