Fahéjas gluténmentes almapalacsinta

Egy desszert, amit mindenki imádni fog

Ezzel a mennyei almapalacsintával bármikor kényeztetheted magad!

Fahéjas gluténmentes almapalacsinta
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha az almát minden formában szereted, akkor ez a te recepted. Zamatos, és olyan illatos, hogy már sütés közben nagyokat nyelsz. Fahéjas porcukorral megszórva, csokiöntettel, fagyival is nagyszerű. A kissé savanykás nyári almából is nagyon finom.

Almapalacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 5 alma
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 citrom
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat mosd meg, hámozd meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Facsard rá a citrom levét. Keverd hozzá a lisztet, a fahéjat, a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, és dolgozd össze. Akkor jó, ha nem folyékony a massza. Ha túl sűrű a tészta, lazítsd kevés vízzel vagy joghurttal. Szükség esetén pedig adj még hozzá lisztet.

Egy serpenyőben hevíts olajat, majd egy evőkanállal rakd bele a masszát, kicsit nyomkodd el. Süsd mindkét oldalát aranybarnára. Tehetsz egymás mellé több palacsintát, de arra ügyelj, hogy ne ragadjanak össze. Még melegen szórd meg fahéjas porcukorral.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük