Bögrés fahéjas almafánk

Kezdőknek is biztosan sikerül

Az almafánkkal nagyon egyszerű dolgod lesz, és még a kelesztéssel sem kell foglalkoznod.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rendkívül egészséges almából mennyei édességeket süthetsz. Erre kiváló példa az almafánk, amely tökéletes desszert egy kiadós leves után, de önmagában, lekvárral is eheted uzsonnára vagy vacsorára.

Almafánk

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 1 kg alma
  • 2,5 bögre liszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • olaj
  • porcukor
  • lekvár
  • fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat mosd meg, hámozd meg vékonyan, és reszeld le egy nagy tálba, a levüket gyengén csavard ki. Ezután add hozzá a tojásokat, a cukrot, és fokozatosan a sütőporral vegyített lisztet. Jól dolgozd össze a masszát, majd egy kanállal szaggasd a forró olajba. Ha szeretnéd, hogy még jobban hasonlítson az eredeti fánkra, kicsit nyújts a tésztán, és pohárral szúrd ki.

Arra figyelj, hogy ne legyen túl nagy a kiszaggatott tészta, mert sütés közben még tovább nő. Egyszerre sokat ne tegyél az olajba. Pár perc alatt süsd pirosra, ropogósra a fánk mindkét oldalát, majd vedd ki, és csepegtesd le papírtörlőn. Evés előtt kend meg lekvárral, vagy hintsd meg fahéjjal összekevert porcukorral.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük