Hagyományos alföldi gulyásleves
Bográcsozz addig, amíg még lehet! Az alföldi gulyásleves olyan tartalmas, hogy nem kell hozzá más.
A gulyáslevesnek rengeteg ínycsiklandó változata van. Ezek közül talán az alföldi a legismertebb. Ebbe a krumpli mellé apróra vágott vegyes zöldség is kerül. Ha teheted, házi csipetkével gazdagítva kínáld. Másnap talán még ízletesebb lesz.
Alföldi gulyásleves
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg krumpli
- 30 dkg marhahús
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- egész köménymag
- édes pirospaprikapor
- só
Elkészítés:
Kockázd fel a vöröshagymát. Egy bográcsban forrósítsd fel az olajat, és párold üvegesre benne a vöröshagymát. Kockázd fel falatnyi darabokra a marhahúst. Mikor a hagyma kész, vedd le a tűzről, és szórd meg pirospaprikával. Tedd a húst a lábosba, és rakd vissza a tűzre. Állandó kavargatás közben pörköld meg minden oldalát. Önts hozzá egy deci vizet, add hozzá a paprikát és a paradicsomot négybe vágva, majd fedő alatt párold meg.
Tisztítsd meg a zöldségeket, a krumplit kockázd fel, a répát és a gyökeret vágd karikákra, a fokhagymagerezdeket pedig félbe. Amikor a hús már majdnem puha, öntsd fel vízzel, add hozzá a zöldségeket, a fokhagymát és a fűszereket, ízlés szerint sózd. Főzz mindent puhára. Tálalás előtt vedd ki a levesből a zöldpaprikát és a fokhagymagerezdeket. Kínálj hozzá friss kenyeret és erős paprikát.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept