Az ajvár eredeti receptje

Sültekhez és mártogatókhoz a legjobb

Az igazi ajvár receptjét olvashatod, ahogyan a déli országokban készítik. Sültekhez, pirítóshoz isteni.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ajvár pofonegyszerűen összedobható krém, amit pár készítés után egészen a saját ízlésedre alakíthatsz, használd bátran a fűszereket, ez a szósz ugyanis nem lehet túl erős vagy túl édes, szinte mindenhogyan finom.

Ajvár

Hozzávalók

  • 2 kg padlizsán
  • 1 kg paprika - vegyesen a legjobb, tehát 1 hegyes erős, 1-2 kápia, a többi pedig tv
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • só, frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Nem bonyolult szósz ez, igazából csak némi türelem kell hozzá, semmi más. Egy vékonyan kiolajozott tepsit készíts elő, a sütőt melegítsd elő 190-200 fokra, és amíg felmelegszik, dolgozd fel a zöldségeket. Ehhez a paprikákat csumázd ki, a padlizsánok végeit vágd le, majd vágd őket félbe. Ha ez megvan, mehetnek is a tepsibe - vagy még jobb, ha grillezni tudod őket -, és ott nyugodtan eltölthetnek 45-50 percet. A paprikák akkor jók, ha egy kicsit már megkormozódott a héjuk, a padlizsánok pedig akkor, ha a húsuk felülete szépen lebarnult. Amikor ezt elérték, vedd ki a tepsit a sütőből, a padlizsánok húsát egy fakanállal szedd egy edénybe, a paprikák kormos héját vedd le pár gyors mozdulattal, majd tedd őket is az edénybe. A fokhagymát reszeld rájuk, sózd és borsozd kedvedre, majd egy botmixerrel pépesítsd az egészet. Egy kis olívaolajjal még gazdagíthatod, de ez elhagyható.  

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük