Elképesztően puha áfonyás muffin

30 perc múlva már eheted is

Az egyszerű és nagyszerű muffint képtelenség megunni. Az áfonyás változat különösen ízleni fog.

Elképesztően puha áfonyás muffin
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az amerikaiak muffin-toplistáján az áfonyás biztos, hogy dobogós helyen áll. Ha eddig még nem próbáltad, ne halogasd tovább, mert később megbánod. Az édes tészta és a savanykás gyümölcs együtt tökéletes, kényeztesd vele magad.

Áfonyás muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg áfonya
  • 1 pohár joghurt
  • 6 evőkanál olaj
  • 3 tojás
  • 1 citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A joghurtot öntsd egy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, az olajat és a tojásokat, majd gépi habverővel keverd össze. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a sóval, és forgasd a nedves hozzávalókhoz. Dolgozd a masszát csomómentesre. Töltsd háromnegyedig a papírkapszlikkal bélelt formákat. Azért ne rakj bele többet, mert a muffin sütés közben jócskán megnő. Potyogtasd a tetejére az áfonyát.

Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon 20-25 perc alatt süsd szép aranybarnára. Mielőtt kivennéd, teszteld. Szúrj az egyik muffinba tűt vagy kést. Ha üresen húzod ki, a muffin elkészült. Várd meg, amíg kihűl, utána szedd le róla a papírokat, majd porcukorral megszórva kínáld.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük